От х:

Днес в x:

Иван Стаматов: 100 млн. лв. щети за Хасково за 10г., президентът да се дистанцира от Георги Иванов. Преглед на печата

100 милиона лева щети е понесъл областния град за последните 10 години, заявява в интервю за "Хасковска Марица" депутатът и собственик на фирма "Монолит" Иван Стаматов. Той призовава президента Георги Първанов да се дистанцира от кмета на Хасково.

Интервюто със Стаматов, всъщност две интервюта, заема цялата трета, четвърта и пета страница в броя. Упреците към кмета са многобройни. Стаматов твърди, че лично неговата фирма "Монолит" е била изнудвана да дава дарения за общината, за да получи строителни разрешения.

Интервюто на Иван Стаматов вероятно ще бъде най-обсъжданата тема днес в Хасково. Към текста е публикувано и обяснение на издателя и бивш журналист, както се представя сам, Атанас Спасов. В него накратко се казва, че още преди 3 години Стаматов е искал някой да каже тези думи, но самият той го е направил едва сега, когато "столът на противника се клати".

Гърмят по карго бизнесмена Рамзи Юсеин, информира във водещо заглавие над главата "Хасковска Марица". Темата е водеща и за "Новинар юг". Маскиран гърмя по 28-годишния бизнемен миналата нощ в Кенана. Стрелецът все още не е открит, полицията роботи по няколко версии.

И Пайнера гони певици, информира в друго челно заглавие "Хасковска Марица". Екстра Нина, Валя, Весела и Вероника били аут от чалга империята заради кризата и намалелите покани за участия.

Свлачище застрашава кладенците на Ябълково, пише още в броя. Въпреки предупреждението мястото остава необезопасено.

С 20 евро на квадрат поевтиняват новите имоти, информира още изданието. Темата е разработена на цялата 10 страница.

ГЕРБ разжалва д-р Митрушев, пише в челно загавие "Новинар юг". Шефът на герберите в Димитровград ще бъде сменен до дни, гласи информацията на изданието.

180 хлапета от 12 села пълнят градско школо, акцентира на 2 страница вестникът. От общо 500 ученици в СОУ "Васил Левсски" в Хасково 180 са от 12 закрити селски школа.

Крадците на нафта пуснати, пазачът се е убил сам, май, четем на криминалната страница. Според съдебния лекар 66-годишният пазач Георги Павлов е починал от стари рани.

10 лева за фас на плаца, четем на 4 страница. Само за месец комендантът на граничните пунктове е сълрал 800 лв. от фишове за изхвърлен боклук.

С президента Обама сме различното лице на Америка, казва в интервю за вестника 22-годишната Лаура Кирилова Чуканов, която стана "Мис Юта 2009".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини