От х:

Днес в x:

Харманли не дава разширяване на бежанския лагер с фургони

Община Харманли е изпратила решение на Експертния съвет и мотивиран отказ за проект за изграждане на фурргонни жилища и собствен водоизточник в бежанския лагер, съобщават от общината.

Искането за изграждане на нови жилища бе входиран от Агенцията за бежанците в деловодсвото на общината през месец март. Проектът предвижда да се обособят нови алеи с офиси, лекарски кабинети, санитарни помещения. 

Още тогава Кметът Киркова изрази становището си, че е твърдо против увеличаването капацитета на центъра.
В тази връзка тя е изпратила писма с мнението си до министър-председателя, до областния управител и до ръководството на ДАБ с настояване за яснота относно бъдещите намерения за съществуване на РПЦ Харманли като цяло. 
“Общинският експертен съвет по устройство на територията, с председател главният архитект на общината Янчо Апостолов, след обстоен анализ взе решение да не дава „зелена светлина“ за реализиране на намеренията и отказва съгласуването и одобряването на инвестиционния проект”, се казва в официалното съобщение на общината в Харманли.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Ваня
    4 -1
    17:17, 7 юни 2017
    Браво!! Дано само да не е дим в очите на хората,та видиш ли общината неще,ама накрая пак да го направят! Нали са герберска община,как ще се противопоставят на лидера Б.Б
Последни новини