От х:

Днес в x:

Миглена Тянкова за втори мандат шеф на Окръжния съд, избрана единодушно

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 12 гласа „за“ Миглена Тенева Тянкова за втори мандат административен ръководител – председател на Окръжен съд – Хасково, съобщиха от ВСС.

Съдия Тянкова има над 18 години общ юридически стаж, от които 17 години в органите на съдебната власт като съдия. В момента изпълнява функциите административен ръководител – председател на Окръжен съд – Хасково.

При изслушването днес членовете на ВСС поставиха многобройни въпроси относно проведено Общо събрание на съдиите в съда обсъждане на номинации за кандидати за членове на Висшия съдебен съвет. Съдия Тянкова посочи, че в съда е установена практика да се коментират важни въпроси от Общото събрание, като се води протокол. Документът е бил поискан от бившия главен редактор на интернет сайта „Правен свят“ Ралица Петрова по реда на Закона за достъп до обществена информация. Той не е бил предоставен на медията, тъй като с изключение на двама съдии, останалите са изразили становище, че не са съгласни. Техните мотиви са били, че не била ясна целта, за която ще се ползва протоколът, както и с оглед съмнения, дали съзнателно или не, изказвания няма да бъдат извадени от контекста. Председателят на Окръжен съд – Хасково с решение е отказал на сайта „Правен свят“ достъп до обществена информация, което е подлежало на обжалване пред Административен съд – Хасково като акт на съдебната администрация.

Преди изтичане на срока за обжалване на това решение, в Окръжен съд – Хасково е постъпило писмо от Лозан Панов - председател на ВКС, с което е изискал протокола от Общото събрание на съдиите незабавно, в рамките на работния ден.

Същия ден Миглена Тянкова е предоставила на председателя на Върховния касационен съд протокола със заличени имена на всичките съдии, за да не се бъдат сочени поименно с пръст в медиите. В протокола е било оставено името на г-жа Тянкова, с оглед на изразеното от нея становище - като административен ръководител тя заяви, че поема личната си управленска отговорност.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    Саркиз Мухибянс
    17 -6
    21:38, 16 май 2017
    Е и какво сега Излиза че Тянкова е единствения съдия за п-л на Окр съд и ако не е тя няма да има такъв То и при Соца имаше такива вариации но сега пък тепрегьозлъците нямат КРАЙ и СРАМ в така наречената ни КРИВОСЪДНА СИТЕМА

Още новини

Последни новини