От х:

Днес в x:

Хасковлии: Вдигнете заплатите на учителите, но и нашите

„Одобрявам увеличението на учителските заплати, но трябва да се увеличи заплащането не само на тях, а на всички“. Този отговор са посочили в анкетата на Haskovo.net “Одобрявате ли увеличението на учителските заплати?“ 223 читатели. Това прави 45.7 на сто от гласувалите общо 488 души.

33.2 на сто или 162 читатели категорично и без уговорки подкрепят увеличението – „заплатите на учителите са обидно ниски“.

21.1 процента или 103-има читатели се обявяват против – „учителите работят само по няколко часа на ден“.

Припомняме, че едно от основните предизборни обещания на ГЕРБ бе двойно увеличение на заплатите на учителите до края на мандата.

Проучването няма представителен характер, но дава обща представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    00
    001
    23 -15
    09:16, 16 май 2017
    Учителите отдавна не са учители!!!!!те са просто хора които присъстват в час там са за парите и нямат за цел да научат на нещо децата идват след тях и си тръгват преди тях !!!! Това не са учителииииииииии!!!!!!!!!!!!!!!!! Да не им се вдигат заплатите те и това което получават в момента не го заслужават!!!!!!!!!!!!!!
    • Не
      Незапознат
      1 -1
      00:07, 17 май 2017
      Нищо не е както едно време.Няма и да бъде.Всяко едно нещо рано или късно се изражда.С тази разлика че при нас направо избуява.Почвата явно е благоприятна за това.Казват че рибата се вмирисва откъм главата.Определено учителите не са главата но всяко нещо в който и да е организъм е свързано помежду си.Дали жив или административен.Надявам се повечето са усетили на практика как това административно бюрократично единство със сложна организация не само диктува но и решава кой ще живее не само физически но психически и морално.Учители,родители,деца....Едните виновни за това другите за онова.Безмислени обвинения едни на други от всички които са брънка в различни организми но пряко или косвено са обвързани.Които за съжаление не само че са болни но нямат никакъв шанс за лечение.За правилното такова са нужни диагностици които ги нямаме.Като краен резултат защото тези които заслужено могат да се нарекат така по един или друг начин се задушават от алчност.Прекомерна алчност където едва ли някъде другаде в природата я има.Никое животно не прецаква друго заради пари или болни амбиции.То се бори или убива за да оцелее.Взема само това което му е нужно.Не повече.Макар че вида ни се нарича хомо сапиенс няма нищо общо с това за което се определя.Учителите виновни.Те пък обвиняват родителите.После учениците.Виновни са всички!Комплексно!Как ли пък може да е иначе?Всяка едно нещо което се случва е само началото на събития които предстоят. Нищо в организма на обществото ни не работи както трябва.Образованието не е образование.Здравеопазването буквално е леш.С малки изключения които са като оазис за живот в пустинята на смъртта.Уж има закони но беззаконието властва.Няма смисъл по нататък да изброявам.На едните заплатите били големи и не ги заслужавали,на другите малки и така нататък от този род вариации.Що за идиотщина и лудост!?Всякой от нас взима толкова колкото му дадат.Или си открадне.Това е.Ако всичко беше по реда си въобще нямаше да се стигне до тази дилема.Дошло е положение при което трябва да се направи не само труден избор между две противоположни възможности но и да се действа решително.Ако ли не ще сме свидетели на началото на края.Трябва да разберат тези които трупат пари върху пари че богатството им няма да ги спаси от катаклизмите на обществото.Най много за момент да ги облекчи.
  • 2
    Чо
    чоко
    13 -7
    11:44, 16 май 2017
    001, звучиш като ученик оставен на поправителен по доста предмети!
    • 00
      001
      17 -5
      12:34, 16 май 2017
      баща на две деца съм и виждам че учителите не са това което бяха по мое време просто ги мързи да работят
    • Ма
      Мария
      1 0
      13:07, 18 май 2017
      Ако в къщи се говори против учителите, не може да се очаква децата да ги гледат в очите. А не могат да се гонят от час, защото законът не го позволява.
  • 3
    Са
    Сакарски
    13 -2
    12:44, 16 май 2017
    Учителите не са като по мое време казва 001 Да не са но по твое време учениците под един или друг предлог се държаха ВЪЗПИТАНО в час и учителя спокойно си провеждаше часа Сега едни говорят други мляскат дъвки други се хилят а има и такива които на заднити чинове са легнали и спът никой не слуша учителя В днешно време да си учител е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ това е като да си ЗВЕРОУКРОТИТЕЛ
    • 00
      001
      15 -3
      12:53, 16 май 2017
      Не сте прав като прехвърляте цялата вина на децата!!!!!!учителя трябва да ги накара да го гледат в очите по един или друг начин!!!!трябва да бъде строг да ги наказва а не да ги оставя да му се качат на главата и заради седем осем деца на които не им се учи да страдат останалите 18 - 19 дечица
Последни новини