От х:

Днес в x:

Инициативата „Образование на открито“ усмихна Хасково

    Много положителна енергия, много цветно и много усмихнато се случи в центъра на Хасково по обед. Десетки дечица от градините  и гимназисти в града изнесоха на открито дейностите от учебните часове и представиха своите детски домове и школа. Това е втората тематична акция на общината насред площада. След успешната инициатива „Здраве на открито“, когато лекари от различни специалности и експерти от Здравната каса, консултираха минувачите в дървените къщички, сега идеята е да бъдат представени учебните заведения пред възможно повече родители и деца, на които им предстои да постъпят в детска градина или пък ще бъдат ученици в начален или гимназиален етап, за  да се ориентират по-лесно и да изберат своето място.

    Инициативата е посветена и на днешния Празник на братята Кирил и Методий.

    Акцията откриха предучилищните групи на Детска градина „Звънче“ № 22. А директорът на заведението Красимира Спатовска поздрави бъдещите първокласници и им пожела да са успешни.

    А от дървените къщички красотата бликаше отвсякъде. Всяко от детските градини и училищата подредиха ръкоделия, които подариха на минувачите. Професионалните училища представиха своята дейност тематично. Оригинално се презентираха гимназистите от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство“ Цар Иван Асен II”, който демонстрираха в реално време работата по една от идеите си-огледало с обков от дървени шайби.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини