От х:

Днес в x:

Олимпиец спечели теле от мазни борби, футболисти отнесоха коч

    Хиляди жители и гости на минералбанското село Караманци се стекоха за да наблюдават най-големите борби на трева, организирани някога в България.

    Четирима професионални пехливани от Одрин демонстрираха схватки от традицинните за южната ни съседка „мазни борби”. Оригинална зурна и тъпън направиха атмосферата още по-автентична.

    Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер раздаде около 15 000 лева награди в десетките категории за мъже, жени, момчета и девойки.

    Най-оспорвана беше надпреварата в категория над 100 кг., където наградата беше 500-килограмово теле. Първенец стана участникът в Олимпиади и национален състезател Димитър Кумчев от Асеновград. Той победи на финала Георги Банев от Хасково. Евгин Исмаил от Хасково спечели коч. С агне си тръгна Кемал Али от ЦСКА, който спечели финала в категория до 70 кг.

    Специалната награда - агне имаше и за най-малкия победител Беркяй Тефик от Караманци, който стана първенец при момчетата до 35 кг.

    По случай десетомайските чествания в Караманци се проведоха и други състезания. Отборът на Боян Ботево спечели първото място в общинския футболен турнир.Победителите спечелиха коч, а класиралите се на второ място – отборът на домакините отнесе агне. Такава беше наградата и за класиралите се на трето и четвърто място – съответно отборите на Минерални бани и Сърница.

    Над 50 състезатели се включиха в шахматния турнир на открито за възрастни. Играеше се по една партия и на директна елиминация.

    Победител стана Янко Панайотов от Хасково, който взе и парична награда от 100 лева. Втори с приз от 50 лева остана Ерол Мухарем от Караманци. Трети се класира Наско Маринов от Хасково, който получи премия от 30 лева.

    Награди имаше и в детския турнир по шахмат, където се включиха десетки малки състезатели.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Сп
      Спорт и музика
      7 -1
      11:03, 9 май 2017
      На другия ден футболния отбор на "Аида"Караманци не се събра за редовния кръг от "А" ОФГ и загуби служебно като домакин от "Асти"АБ-Хасково...
    Последни новини