От х:

Днес в x:

Пръскат с „Бандит“ срещу кърлежи в Хасково

Изображение 1 от 5

    Усилено пръскане срещу кърлежи тече в Хасково. Днес на обработка са подложени зелените площи по улица „Панорама“. Приоритетните участъци са междублоковите пространства, детските площадки и около тях. От общинско предприятие „Екопрогрес“ третират зоните с препарата „Бандит“. Междувременно работниците бяха поставили табела, че теренът е обработен, тъй като има 24-часов карантинен срок.

    Сега пръскането е за яйцата на кърлежите и след около месец процедурата ще се повтори, обясниха от „Екопрогрес“.

    Въпреки третирането с препарати специалистите съветват след разходка из зелени площи да се огледат за полепени кърлежи, които са приносители на множество зарази. Вниманието на възрастните трябва да е насочено особено към децата, които играят в тревата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ед
      ЕДИН
      1 -5
      16:41, 24 апр 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 2
      Шу
      ШУРЕНАЙКО
      5 -1
      17:04, 24 апр 2017
      Аз пък бръскам с МАФИОТ много готино лекарство
    • 3
      14
      14/88
      2 0
      08:36, 25 апр 2017
      Напръскайте махлата със зарин, хитлеровата отрова, веселата..
    • 4
      Ек
      експерт
      1 0
      12:27, 25 апр 2017
      Къде СПИ РЗИ хасково,РИОСВ има ли институции въобще в хасково. 1. Пиретроидните препарати, какъвто е БАНДИТ не действат върху яйцата, затова се препоръчва повторна обработка след 7дни (според жизнения цикъл на кърлежите), пиши го етикета на препарата.
      2. Забранено е третирането през деня, понеже има видима и не видима аерозолна "мъгла" , и невидимата се понася от въздушното течение и в дробовете на хората, (като се вижда дезинфекторите са защитени с маски, но без очила и шапки - за сведение препарата прониква през очнала лигавица и през кожата на главата). Колко хора са вдишали? 3. Абсолютно забранено е от 06 до 20 часа да се пръска с инсектициди по закона за защита на пчелите....
    Последни новини