От х:

Днес в x:

Закопчаха мъж, задигнал икона от църква в Хасково дни преди Великден

    52-годишен хасковлия е задържан за кражба на икона от църквата „Свети Димитър“ в Хасково. Сигнал за кражбата е кражбата е подаден в районното полицейско управление, съобщиха от областната дирекция на МВР.

    Задигната иконата на св. Теодор Тирон била окачена на колона до входа на храма. Тя е с големина 20 на 30 см и дебелина 3 см. След разследване хасковските криминалисти спипали извършителя на деянието. Иконата е иззета с протокол по образуваното досъдебно производство. Според запознати задържаният е едър мъж, който преди дни влязъл в Светата обител заедно с жена си и детето, когато извършил посегателството. 

    Миряни, дошли да запалят свещ в храма и да се помолят, гневно реагираха на кражбата. "Това е безбожие, посегателство над християнската вяра", избухна Славка Милева. Служители от храма заявиха, че деянието е кощунство. Те предположиха, че това е дело на човек, който има за цел да продаде иконата, а не да я задържи за себе си. Двамата свещеници - отец Петър и отец Серафим, категорично отказаха да коментират кражбата на иконата.

    Също за кражба в свиленградския арест са двама 18-годишни младежи от Любимец и Свиленград. Преди 2 дни в граничния град те счупили стъклата на предна и задна врата на паркирано БМВ и откраднали дрехи и ръчен часовник. Мярката им на задържане е до 24 часа.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хи
      химлер
      5 0
      12:16, 13 апр 2017
      смърт и пак смърт !!!!!
    • 2
      За
      запознат
      3 -2
      13:21, 13 апр 2017
      Журналистите в православното християнство няма име Тодор то е Теодор(дар божи)поправете се на тодоров ден пак писахте глупости СВ.Тодор
    Последни новини