От х:

Днес в x:

Ще има ли земетресение в Хасково на 19 април?

Прогноза на астролога Емил Лещански за предстоящо земетресение на 19 април втрещи хората в Хасково. По-паникьосаните дори се готвят за евакуация на сакралната дата.

Мнозина хасковлии отказват да си признаят, но също планират "да отскочат до село". И вметват нехайно: И без това денят се пада неделя.

Според Емил Лещански през тази година ще има няколко сериозни земетресения. Земята щяла да се люлее в Харманли и Димитровград, но най-силни трусове се очаквали в областния град, където за съжаление нямало да се размине без жертви.

Науката се отнася с предубеждения към предсказването на подобни катаклизми. Например през 2005 година проф. Рангел Гюров от Нов български университет прогнозира трус от 7 степен по скалата на Рихтер. Професорът уточни и къде ще се люлее земята – по линията София Пловдив. По тогавашните му думи предполагаемите жертви в столицата ще са между 30 000 и 50 000 души.

В близките години надали ще се намери начин за предсказване на земетресенията, смятат специалистите от Геофизическия институт при БАН. По думите им официални прогнози не се правят дори в Япония, където трусовете са често явление.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини