От х:

Днес в x:

Оскотяла България: Изрод закла двете си деца. Държавата обрича 12-годишна на смърт. Преглед на печата

Оскотяла България: Изрод закла двете си деца, пише в огромно заглавие на първа страница в днешния брой на "Хасковска Марица". Голямата снимка на убиеца Манчо Панюков пък заема половината страница. Темата за зверството в никому неизвестното до вчера село Осиково, което потресе страната, е разработена на цялата 9 страница, в партньорство с тамошния братовчед на хасковския вестник - в. "Струма".

Строителните фирми заплашиха банките, пише в другия челен материал на първа страница изданието. Хасковските фирми от бранша теглят парите си от търговските банки в знак на протест срещу непосилните условия по кредитирането и повишаването на лихвите.

Строеж убиец дебне минувачи, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за обекта на бул. "Съединение", от който вчера полетя огромен камък и потроши такси.

Работници дават на съд завод "Вулкан", четем още в броя. Осем дела за обезщетение вече са спечелени в съда от работници, натровени от циментовия завод. Към материала е поместено и становището на предприятието.

Производители: Не купувайте опушени меса, така се прикрива лошото качество, четем на 4 страница в броя. След съмнителното качество на млечните продукти изданието проверява какво е положението и при колбасите. Оказва се същото.

Ванчев тури под лупа сарая в Текето, информира в челно заглавие над главата "Новинар юг". След поредица от публикации в пресата окръжна прокуратура е решила да се самосезира, май. Обвинител №1 Иван Ванчев увърта пред изданието, че засега само чете внимателно публикациите, в които се описва как хотелът, строен с дарения, става собстевност на частна фирма – на сина на депутата Рамадан Аталай.
Като се има предвид, че първите публикации по темата се появиха още през есента на миналата година, става ясно, че в хасковската окръжна прокуратура е настъпил сезонът на "голямото четене".
Пред изданието окръжният прокурор заявява, че все още не е разпоредил проверка по случая.

Банките спряха кредити на "зелено", пише в челен материал на първа страница вестникът. В редките случаи на отпускан заем банкерите искали гаранции от строителната фирма, че имат пари да завършат обекта.

Държавата обрича 12-годишно болно момиче на смърт, акцентира на втора страница "Новинар юг". Двама младежи от региона страдат от рядката болест муковисцидиоза. За нея здравната каса не поема лечението, а то е доста скъпо.
Всъщност принципът на здравната каса е следният – пари от всички, лечение – само за някои. За тези, за чиято диагноза има клинична пътека. За които няма – пътечката към оня свят.

Новият музеен шеф залага на изложбите, четем още в броя. Вчера бе първият работен ден на новия директор Николай Колев.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини