От х:

Днес в x:

Инвалиди се обучават на комуникативност

Днес в Областна администрация Хасково се проведе обучение на Областния обществен съвет за социално включване на хора с увреждания.

Темата бе "Развитие на комуникационни умения". Във форума участваха около 20 души. Те обсъдиха проблемите на хората с увреждания в България, които са свързани най-вече с трудната комуникация и липсата на достъпна среда за тях.

Двудневният форум е по проекта "Повече възможности за хората с увреждания чрез повишаване капацитета на структурите на гражданското общество". Той се реализира от Българско сдружение за личностна алтернатива и Клуб „Инициативи и партньорства за хората с увреждания" по Оперативна програма "Административен капацитет".


Областния обществен съвет е партньор по проекта. Цели се социално включване на хората с увреждания от областт. В началото на декември, 2008 г. в Областна администрация Хасково успешно бе преминато обучение по І модул от проекта на тема „Развитие на лидерски умения".





По време на обучението участниците ще се научат как да развият добри комуникационни умения за водене преговори, изготвянето на писмени комуникационни материали, както и по направата и представянето на презентации.

Днешния форум завърши със сюжетно-ролева игра на присъстващите.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини