От х:

Днес в x:

92 792 от община Хасково избират депутати утре

    92 792 души са избирателите в община Хасково включени в избирателните списъци, съобщиха от отдел ГРАОН. За първи път тази година в общината ще могат да гласуват 424 души, това са младежи навършили 18 години от последните избори до днес. Само в Хасково за първи път до урните имат право да отидат 334 навършили пълнолетие.

    Днес изборните си книжа, бюлетини и материали получават 153 секции по график. Първи направиха това от 10 до 12 часа 38-те избирателни комисии, които ще работят в селата от общината, а от 12 часа материалите си ще вземат СИК-овете от града.

    Общината е осигурила превоз до изборните помещения на всички представители на СИК, които вече са получили материалите си. Днес на разположение са общо 35 автомобила, а утре за превозването на представителите на секциите до Районната избирателна комисия за отчитане на изборните резултати и предаване на изборните книжа са предвидени 40 автомобила.

    От община Хасково припомнят, че е осигурен безплатен автобус за хората, живеещи в кв. “ Орфей“, които до сега гласуваха в СИК в ОУ „Шандор Петьофи“. Заради ремонт в училището секциите са преместени в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство. Автобусите ще се движат на всеки половин час от 7 до 20 часа от кръговото до ВиК, като ще спират на всички спирки на градския транспорт по маршрута до ПГДС.

    Секциите от ОУ „Иван Рилски“ пък са преместени в двора на Гимназията по лека промишленост. В бившето училище „Христо Ботев“ ще гласуват утре живеещите в кв. „Младежки хълм“, които до сега упражняваха правото си на вот в СИК в бившия „Пионерки дом“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ре
      Реформатор- лаладжия
      3 0
      18:37, 25 мар 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини