От х:

Днес в x:

Кандидат-депутат регистриран за член на избирателна комисия в Хасково

Кандидат-депутатът от 29 МИР - Хасково Ферди Раим е регистриран като член в 67 Секционно-избирателна комисия за предстоящите избори на 26 март. За смущаващия факт сигнализира читател на Haskovo.net. “Подадени са сигнали до РИК Хасково, но до ден днешен въпросният господин се води член на избирателната комисия“, пише Владислав Димитров, който допълни, че днес отново е подаден сигнал до Районната избирателна комисия.

Председателят на РИК Хасково Георги Димитров първо заяви, че такъв сигнал не е постъпвал при тях, но след бърза проверка уточни, че кандидатът за народен представител е попаднал в 67-ма СИК от подадения списък от миналата година. Той обясни още, че днес от няколко партии са постъпили около 40-50 заявления за промени в съставите на СИК-овете. Исканията ще бъдат гласувани на днешното заседание на комисията.

В случая няма нищо смущаващо, тъй като промените в състава на членовете в комисиите може да се прави до последно, дори и в деня на вота, поясни още Георги Димитров. По негови думи не за първи път се стига до такива ситуации, заради подаване на списъци от предишни избори. „В много от случаите самите членове дори не са наясно, че фигурират в листите“, допълни той.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ат
    Атака Хасково
    12 -9
    14:21, 16 мар 2017
    От 29.02 сигнализираме за този случай в Рик Хасково. Нека господин Димитров не лъже.Предупредихме го че ще стигнем до медийте ,но той не взе отношение.
  • 2
    Не
    Незапознат
    7 -1
    20:49, 16 мар 2017
    Остана и резултатите от новите избори да са от списъци на предишни такива.В последните две изречения се крие същността на изборите като цяло.Казани и смятани за нещо нормално от човек който е срам и позор за името което носи и длъжността която изпълнява.
  • 3
    Ге
    Георги
    5 -1
    21:13, 16 мар 2017
    Този не може да чете и пише член на Сик.Не мога да повярвам че е кандидат за депутат.Ако само Левски ,Ботев,Раковски станат от гроба е видят докъде сме я докарали...
  • 4
    Ва
    Ваня
    1 0
    06:52, 17 мар 2017
    До лъде стога хорскстс злоба.
  • 5
    Ва
    Ваня
    1 -1
    08:21, 17 мар 2017
    Който може, го може.......
Последни новини