От х:

Днес в x:

Октай Енимехмедов не успя да стане кандидат-депутат

Бургазлията Октай Енимехмедов, обвинен в опит за убийство на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, няма да бъде кандидат-депутат. Службата ГРАО в Бургас провери подписите в негова подкрепа, които трябваше да бъдат 5000, но само малко над 3900 от тях са валидни.

Това съобщи пред БТА председателката на Районната избирателна комисия в крайморския град Елка Стоянова.

При регистрацията инициативен комитет представи повече от 8000 подписа в подкрепа на Енимехмедов.

Имаше въпросителни и около освобождаването му от ареста, ако бъде регистриран за кандидат-депутат. ЦИК обаче обясни, че няма причина той да бъде пускан на свобода, тъй като инициативният комитет може да води предизборната кампания от негово име.

По-късно се очаква Районната избирателна комисия да вземе официално решение за заличаването на Октай Енимехмедов като кандидат за народен представител.

В началото на април изненадващо прокуратурата промени обвинението срещу него. Първоначално то бе за закана за убийство и хулиганство. След като експертиза показала, че с газовия пистолет, с който той нападна Доган, може да бъде убит човек, ако се стреля отблизо, Енимехмедов обаче бе обвинен в опит за убийство.

Междувременно се води разследване за побоя, който му нанесоха активисти на ДПС след инцидента. Засега то е срещу неизвестен извършител.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини