От х:

Днес в x:

KAT с акция за колани, двама от 10 в нарушение

Изображение 1 от 6

    Хасковските пътни полицаи започнаха масирани проверки за използване на обезопасителни колани в автомобилите и каски от мотористите. В ранния следобед днес три екипа на КАТ спираха наред шофьорите край бившата цигарена фабрика в областния град. Сериозни нарушения обаче не бяха открити, установи репортерска проверка. Оказа се, че двама от 10 шофьори са неизрядни. Единият шофираше без малкия контролен талон, което е задължителен елемент от комплекта документи на водача, а другият бе с изтекъл акт.

    Иначе останалите се оказаха образцови шофьори и бяха с колани. Един от спрените водачи сподели, че преди време е отнесъл глоба от 50 лв. за шофиране без предпазни средства и оттогава спазва изискванията по закона. „Когато на човек му бръкнат в джоба, започва да спазва правилата“, заяви Георги Гочев от хасковското село Подкрепа. Мъжът добави, че глобите действат превъзпитателно.

    Под „стоп палката“ на катаджиите попадна и хасковлията Владо Стоянов, който също беше образцов, но и той като колегата си беше препатил. Преди време го глобили, защото говорел по телефона, докато шофира. „Оттогава не си позволявам да говоря докато карам, ползвам GSM-a в краен случай“, каза водачът, който беше препасан с колан.

    По време на проверките на Пътна полиция обаче не минаваха мотористи, вероятно заради дъжда.

    Освен за обезопасителни колани и каски, катаджиите следят и за използване на столчета за малки деца, задължителна застраховка "Гражданска отговорност", за годишен технически преглед, за превишена скорост и други.

    Операцията е организирана от европейската мрежа на службите на Пътна полиция и ще продължи до 19 март.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      гражданка
      2 0
      09:27, 14 мар 2017
      Трябва ли да има столче за дете над 7 г. когато има възрастни хора на задната седалка?При трима възрастни?

    Още новини

    Последни новини