От х:

Днес в x:

Взел ли е рушвет Милен Велчев? Яслата на Златко Марчев. Преглед на печата

Взел ли е рушвет Милен Велчев, пита се в заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Скандалът избухнал в Пловдив, когато един от съдружниците в "Екоглобал" хвърля бомбата, че фирмата е изплатила 200 000 лева на тогавашния финансов министър като благодарност за отпуснато финансиране на завод за преработка на отпадъци край с. Шишманци, община Раковски.
Самият Милен Велчев яростно отрича пред вестника да е вземал пари. В бележка на издателите се казва, че те не вземат страна в спора, но призовават компетентните органи да се заемат със скандала.

Чудо: Биасаджиите на сухо, отбелязва изданието в другото водещо заглавие на първа страница. След въвеждането на системата "Единен фиш" на Капитан Андреево събираемостта скочила с 86 процента. Много митничари ще се разболеят от болестта, наречена празен портфейл, цитира изданието думите на министър Николай Василев това лято. Наистина чудо, но както казва народът: Всяко чудо за три дни.

200 на протест за битака, пише вестникът за вчерашното събиране на търговци от неделния пазар в Димитровград по повод заповедта на кмета за преместване на павилионите им от бул. "Стефан Стамболов".

Спират кметска заповед, допълва по същата тема друга дописка на страницата. В хасковския административен съд е внесена жалба срещу кметската заповед. Съдът се е произнесъл с определение по казуса, според което действието на заповедта се спира до произнасянето на магистратите.

Изровиха още един труп на Момата, съобщава на криминалната страница изданието. Разложеният труп бил изровен преди дни във варненско. С това жертвите на серийния убиец стават общо четири.

Задава ли се метла в полицията, коментира изданието процесите в местното силово ведомство.

Яслата на Златко Марчев, така е озаглавен обширен материал на 5 страница в броя. Всъщност в статията просто се изброяват обектите, които е строил предприемачът, както и участието му в различни фирми.

2 деца на косъм в огнен ад, информира в заглавие над главата "Новинар юг". 4-годишният Мирослав и с година по-голямото му братче Щилян са с изгаряния и интоксикация след пожара миналата вечер на ул. "Найчо Цанов" в Хасково.

Ампутират ръцете и краката на пастир, информира в другия челен материал на първа страница вестникът. Кирил Пеев, пастир в Орлов дол вчера остана без крака, предстои да му бъдат ампутирани и ръцете. Причината – гангрена след измръзване отпреди две седмици. През това време мъжът е живял с адски болки, добавя изданието.

Вече обучават офис-мениджъри и контрольори по храните, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за новите специалности в училищата в региона, одобрени с новия план-прием за следващата учебна година.

Лупкан дедко иска 5 бона от рецидивист, акцентира на криминалната страница изданието. 74-годишният бай Атанас е предявил граждански иск за 5000 лева срещу нападналия го миналия февруари рецидивист Тихомир Шалаверов.

Жалба спасява напъдените засега, инфирмира за вчерашното развитие на проблема с търговците от битака изданието.

Митко Митев поема общинската охрана, четем още на страницата. Става дума отново за Димитровград.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Повече – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини