От х:

Днес в x:

23 °C

Взел ли е рушвет Милен Велчев? Яслата на Златко Марчев. Преглед на печата

Взел ли е рушвет Милен Велчев, пита се в заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Скандалът избухнал в Пловдив, когато един от съдружниците в "Екоглобал" хвърля бомбата, че фирмата е изплатила 200 000 лева на тогавашния финансов министър като благодарност за отпуснато финансиране на завод за преработка на отпадъци край с. Шишманци, община Раковски.
Самият Милен Велчев яростно отрича пред вестника да е вземал пари. В бележка на издателите се казва, че те не вземат страна в спора, но призовават компетентните органи да се заемат със скандала.

Чудо: Биасаджиите на сухо, отбелязва изданието в другото водещо заглавие на първа страница. След въвеждането на системата "Единен фиш" на Капитан Андреево събираемостта скочила с 86 процента. Много митничари ще се разболеят от болестта, наречена празен портфейл, цитира изданието думите на министър Николай Василев това лято. Наистина чудо, но както казва народът: Всяко чудо за три дни.

200 на протест за битака, пише вестникът за вчерашното събиране на търговци от неделния пазар в Димитровград по повод заповедта на кмета за преместване на павилионите им от бул. "Стефан Стамболов".

Спират кметска заповед, допълва по същата тема друга дописка на страницата. В хасковския административен съд е внесена жалба срещу кметската заповед. Съдът се е произнесъл с определение по казуса, според което действието на заповедта се спира до произнасянето на магистратите.

Изровиха още един труп на Момата, съобщава на криминалната страница изданието. Разложеният труп бил изровен преди дни във варненско. С това жертвите на серийния убиец стават общо четири.

Задава ли се метла в полицията, коментира изданието процесите в местното силово ведомство.

Яслата на Златко Марчев, така е озаглавен обширен материал на 5 страница в броя. Всъщност в статията просто се изброяват обектите, които е строил предприемачът, както и участието му в различни фирми.

2 деца на косъм в огнен ад, информира в заглавие над главата "Новинар юг". 4-годишният Мирослав и с година по-голямото му братче Щилян са с изгаряния и интоксикация след пожара миналата вечер на ул. "Найчо Цанов" в Хасково.

Ампутират ръцете и краката на пастир, информира в другия челен материал на първа страница вестникът. Кирил Пеев, пастир в Орлов дол вчера остана без крака, предстои да му бъдат ампутирани и ръцете. Причината – гангрена след измръзване отпреди две седмици. През това време мъжът е живял с адски болки, добавя изданието.

Вече обучават офис-мениджъри и контрольори по храните, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за новите специалности в училищата в региона, одобрени с новия план-прием за следващата учебна година.

Лупкан дедко иска 5 бона от рецидивист, акцентира на криминалната страница изданието. 74-годишният бай Атанас е предявил граждански иск за 5000 лева срещу нападналия го миналия февруари рецидивист Тихомир Шалаверов.

Жалба спасява напъдените засега, инфирмира за вчерашното развитие на проблема с търговците от битака изданието.

Митко Митев поема общинската охрана, четем още на страницата. Става дума отново за Димитровград.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Повече – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини