От х:

Днес в x:

Григор триумфира на родна земя пред 12 000 зрители

Григор Димитров спечели турнира в София при дебютното си участие. За радост на над 12 000 зрители в препълнената зала "Арена Армеец" най-добрият ни тенисист победи на финала Давид Гофен от Белгия със 7:5, 6:4.

За българина това е шеста титла в кариерата. Той записа 14-а победа от 15 мача от началото на сезона. Григор печели за трети пореден път срещу Гофен, припомни Sportal.bg.
„Първо искам да благодаря на майка ми и баща ми, също така на отбора ми – Дани. Не искам да споменавам повече имена, но без вас нямаше как да стане това, нямаше как да спечеля този турнира“‚ сподели Григор Димитров в интервю от корта, след като спечели титлата в София.

„Искам да благодаря на всички подавачи на лайнсмените, прекрасен турнир. Освен това, успях да спечеля и в България. След последната точка днес усетих това дете, което бях преди толкова години и играх пред родна публика. Благодаря на всички“, завърши Григор.

Преди това Гофен сподели: „Искам да поздравя Григор на първо място, май трябва да кажа Гришо. Играе невероятен тенис, чудесна работа. Тук прекарах прекрасна седмица в София, впечатлен съм от препълнените трибуни, благодаря на всички. Надявам се да се видим догодина.“

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Да
    Дари
    14 -25
    20:10, 12 фев 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Не
    Не беше ОК
    12 -4
    09:42, 13 фев 2017
    Това с освиркването на Герджиков не беше добре особено в този хубав момент,има достатъчно други места където да го освиркат или да си излеят непоносимостта към него!
    Тениса както повечето знаят е спорт в който дори агитките трябва да се държат прилично независимо на кой са фенове.Неприлично и недостойно е да се политизира спорта и успехите на Българските спортисти!
    Браво на Григор,да си жив и здрав и все така напред!
    • Пе
      Пешо
      7 -1
      10:53, 13 фев 2017
      Просто не му беше мястото на Герджиков там. В публиката ОК, но не и да връчва този приз в политическата обстановка, която е в момента в България. Публиката показа точно това. Не искаше в този хубав, един от малкото моменти които носят радост на народа, да се намесва политиката. Това не беше лично към него. Който и да беше пак щеше да бъде освиркан.
    • Ма
      Мария
      4 -2
      13:17, 13 фев 2017
      Правилно, не е ок! Не беше ок въобще да се появява! Няма друг случай купа да се връчва от политическа личност! Не е редно политици да се пришиват към победи, за които нямат заслуги.
  • 3
    Ди
    Димчо
    4 0
    14:25, 13 фев 2017
    Заслужена победа Това е пътят към върха Успех в Амстердам Гришо България се гордее с теб
Последни новини