От х:

Днес в x:

Младите журналисти в Езиковата с нов сайт

Клуб „Млад журналист" в хасковската Езикова гимназия вече има нов сайт - Училищен вестник "Златаров", в който младите журналисти публикуват свои текстове. Сайтът е дело на Никола Павлов от Xв клас и може да се види тук. В рубриките Изкуство и спорт, Ученически съвет, Интервю, Споделено, Красиви всеки ден, Постижения, можете да откриeте техни репортажи, коментари, интервюта и фотоси.

Клуб "Млад Журналист" към ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" - град Хасково, е създаден през 2011 година. Още тогава клубът си поставя за цел да информира учениците на гимназията и техните родители за всичко важно и интересно, случващо се в училище, като в същото време се стреми да обучава гимназистите, желаещи да се занимават с журналистика, как да пишат статии и да отразяват новини.

След възстановяването на клуба през 2016 година негов ръководител е г-жа Диана Бонева - учител по български език и литература в ГПЧЕ "Проф. д-р. Асен Златаров". В клуба членуват ученици от VIII до XI клас, които през изминалите месеци посетиха регионални медии и се запознаха с начина, по който работят професионалните журналисти. Младите журналисти се учат да пишат новини, да оформят заглавие, подзаглавие и съдържание на една статия.

Най-младият и най-активен автор в клуба е Павел Данев от VIIIж клас.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини