От х:

Днес в x:

Посланичката на Венецуела ще праща помагала по испански на Езиковата

    Посланичката на Венецуела Ориета Капони посети днес Езиковата гимназия в Хасково „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя беше придружена от Виктор Простов – председател на Пловдивския филиал на Асоциацията „България – Венецуела“ с чието съдействие е визитата на посланичката. Той обясни, че идеята на посещението на Капони е повече хора да научат за Венецуела, традициите на народа й.

    Делегацията беше посрещната от ръководството на училището, начело с директора Деян Янев и заместничките му Гергана Гочева и Светлана Костадинова. По-късно се срещнаха и с учители.

    Гостите посетиха Испанския езиков център в гимназията, а след това имаха възможност да наблюдават урок по испански език при ученици от 10-ти и 12-ти клас.

    Ориета Капони сподели, че има хубави впечатления за училището и й е харесала атмосферата. „Много съм доволна да разбера, че тук има класове, които учат испански език и това за нас е голямо щастие - да знаем, че нашият език се изучава и тук с интерес“, каза Ориента Капони. Тя допълни, че има идея за подпомагане на гимназията с помощни средства и книги за изучаване на испански, както и чрез предоставяне на видео материали, филми с традиционни венецуелски танци. Освен това заяви, че има намерение да покани някои представители на гимназията и учениците от Езиковата в посолството в София.

    Директорът Деян Янев пък каза, че ще водят преговори за осъществяване на бъдещо сътрудничество между гимназията и посолството.

    В момента в Езиковата гимназия има общо 10 паралелки, в които се изучава испански език. В 5 от тях испанският е първи чужд език, а в останалите 5 – втори. Езикът на Сервантес се изучава в гимназията от около 10 г., като сега в школото работят общо 5-има преподаватели - двама учители от България, двама педагози и асистент -учител от Испания.

    По-късно през деня Ориента Капони ще се срещне с кмета Добри Беливанов. От 14:45 до 15:30 часа ще участва на мултимедийна презентация „Венецуела - страна на мечти" в зала „Хасково“, на която ще присъстват и близо 60 ученици от 6 класа.

    В програмата на посещение на посланичката днес и утре са предвидени и няколко посещения на забележителности в областния град и в региона - монумента „Света Богородица“, Регионалния исторически музей в Хасково и Александровската гробница

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      За
      Запознат
      7 0
      17:38, 21 ное 2017
      Мила ми,Ането,в Езиковата гимназия обучението започва в 8,а не в 5 клас...
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      2 0
      12:45, 22 ное 2017
      Венецуела?!?! Отиде ни "евроатлантическата" ни ориентация.
    Последни новини