От х:

Днес в x:

Еуфория за Гришо в Хасково като през лятото на 1994-та

Изображение 1 от 6

    Еуфорията за участието на Гришо в полуфина в Мелбърн е като тази през лятото на 1994-та година, когато българският национален отбор по футбол се класира на четвърто място в света. Това заяви кметът Добри Беливанов на излизане от зала „Хасково“, където тече заседание на Общински съвет. Точно в 10:30 часа днес, когато започна мачът на хасковлията срещу Рафаел Надал, местните парламентаристи си дадоха почивка, за да видят началото на мача по телевизора в кафе „Хасково“.

    Специално за излъчването на срещата се беше събрала агитка от малки състезатели на тенис клуб „Хасково 2015“, където е картотекиран и самият Григор Димитров. В колективното гледане на двубоя се включиха и двама от треньорите в клуба - Невена Шопова и Димитър Пройков.

    Десетимата малки тенисисти още в началото на мача развяха българското знаме и мощно скандираха „Гришо“. Някои от децата на възраст от 10 до 14 г. бяха облечени с тениска с надпис „Гришо е № 1. „Гришо е в добра форма, надяваме се да победи“, каза една от състезателките на клуба Александра Желева.

    Хасковлии могат да гледат мача на Гришо и на плазма на открито, разположена между община Хасково и Дома на техниката.

    Относно стартиралата петиция в социалните мрежи за преименуване на Хасково на името на знаменития тенисист градоначалникът заяви, че името е историческо и по-добре да се помисли по-скоро някоя улица да се кръсти на негово име“, заяви градоначалникът. „Надяваме се, че Гришо ще спечели мача и ще играе на финал. Той е в добра форма“, каза още Беливанов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пе
      ПЕТКИН
      23 -6
      18:38, 27 яну 2017
      Поклон за Гришо! Такъв мач много рядко се гледа, 5 часа прекрасен тенис! Всички видяха колко много е израснал като тенисист нашето момче! България се гордее с теб!
    • 2
      Пе
      ПЕТКИН
      8 -1
      21:15, 27 яну 2017
      Един от тези тъпаци които са сложили "минус" може ли да се аргументира защо го е сложил? Нещастници!
    • 3
      Ас
      асдс
      6 -9
      21:24, 27 яну 2017
      Ми още като видя заглавието и си е за минус. Първо, тоя дето го е писал тоз пасквил надали е бил роден през 1994-та, пък камо ли да помни какво беше. Няма никаква база за сравнение. Като се започне от там, че тогава беше футбол, а сега тенис, та се стигне до там, че изобщо, ама изобщо, ама съвсем изобщо интересът към мача на Гришо не може да се доближи до интереса, който беше на Световното в САЩ.
    Последни новини