От х:

Днес в x:

Иво Димов: И аз не съм доволен от снегопочистването в Димитровград!

    "И аз не съм доволен от снегопочистването в Димитровград тази година, може да се иска още. Но трябва да отчетем и обективните фактори - много сняг, ниски температури, а също и техниката, с която разполагаме." Това заяви кметът Иво Димов пред журналисти след края на днешната сесия на Общинския съвет в зала "Гросето".

    Темата за състоянието на улиците в Димитровград повдигнаха  в началото на заседанието от сесийната група на "Да за Димитровград". Стефан Венков попита дали са предвидени мерки за ремонт на дупките по пътищата, след като снегът се стопи.

    "Миналата година настоях фирмата, занимаваща се със снегопочистването да има още две машини, но явно и те не са достатъчни", заяви още кметът. По думите му, за тази дейност догодина трябва да се осигурят поне още 2 или 3 машини. Допълни, че предстои да бъдат оборудвани и два багера на ОП "Благоустрояване", които да се включват в почистването на сняг, ако се наложи.

    Девет са машините, с които към момента разполага фирма "Нео Титан", стана ясно от думите на Димов. Те обслужват освен града, Околовръстния път, както и кварталите на Димитровград. Уличната ни мрежа е голяма за тези девет автомобила, обобщи кметът.

    По време на сесията Стефан Димитров призова градоначалника да направи анализ на зимната ситуация в общината. Той даде за пример съседно Хасково, където работел активно кризисен щаб който давал редовно информация.

    "Аз анализ няма да правя, нито по медиите излизам, защото няма смисъл. Напротив - качвам се на колата и обикалям, за да следя изкъсо работата на снегорините", бяха думите на кмета. Той заяви, че зимата е тежка и такива количества сняг в последните години е нямало. Според него, прави се всичко възможно улиците да бъдат проходими при зимни условия.

    Вече е направена проверка за нивата на язовирите в община Димитровград в случай на обилно снеготопене, стана ясно на сесията днес. Изпратени са писма до концесионерите, които са предупредени.

    По отношение на дупките по уличното платно, които се очакват след като снега се стопи, Димов заяви, че в края на зимния период това е нормално. Предвидено е запълването да се направи със студена смес, която е временна. Когато се стопли времето, ще бъде положена нормалната топла асфалтова смес. "Когато имаме възможност и поглед върху нещата, ние ще предприемем необходимите дейноности", каза градоначалникът.

    Видео по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ти
      Тити
      22 -1
      12:46, 26 яну 2017
      Аз не разбирам дали някой поема отговорност за несправянето със снегопочистването?
      Някой излезе ли и да заяви, че не си е свършил работата?
      Не се заяждам, но има един човек който носи отговорност и това е Кмета на града, той е избран от жителите за да работи за тяхното добро живеене, той е човека който преценява как да похарчи нашите пари за да живеем по добре! Той е човека който отговаря за хората които е назначил по постовете им и пак той е отговорен, ако те не се справят добре! Той контролира фирмата която има договор с общината да почиства града, той е подписал договора с нея
    • 2
      Ти
      Тити
      16 -3
      12:53, 26 яну 2017
      гн. Димов, при условие, че вие се отказахте от оглед на топло изолиращия се блок на бул. Д. Благоев 19, защото не успяхте да вкарате колата си пред блока, защото никой не е почистил около него и все пак не направихте нищо за видяната от вас ситуация, така е навсякъде, никой не чисти от дни, а чакаме слънцето на пролет да се справи! най вероятно не слязохте от возилото си за да не се подхлъзнете на огледалния лед, а и не бяхте с новия джип за да преминете през коловозите на измъчените хорица с разбити коли!
    • 3
      Аз
      Аз
      12 -15
      12:56, 26 яну 2017
      Количеството сняг който падна е много,главните улици са на асвалт,този багер как да влезне да почисти междублоковите пространства?Хора я се съвземете,кмета ли е виновен че гражданите спират на главния път и там неможе да се почисти,всеки да грабва лопатата и да си изчисти пред блока за да си паркира,не да спира на улицатата щот така му било по лесно.
    • 4
      По
      потърпевш
      9 -4
      13:35, 26 яну 2017
      Да, снегът е много, но по-същественото е, че парите са малко. Смятам, че ако бяха отпуснати повече пари за снегопочистването и бяха наети хора, които срещу заплащане да чистят, щеше да се получи. И все още не е късно. Не е нормално да се разчита само на добрасъвестността на гражданите. Те правят каквото могат, но в крайна сметка нали затова плащаме данъци - за да бъдат посрещани нуждите на хората.
      • Йо
        Йоца
        15 -2
        14:01, 26 яну 2017
        Парите изобщо не са малко, простя някой трябва да си върне част от комисионните, аз твърдя, че плащам голям данък смет и отделени те от мен пари за чистота изобщо не се усвояват както и където трябва.
        А в нашата община има толкова много проекти, проектчета и дупчици създадени единствено и само за усвояване на средства по нечии джобове, но за почистването пак не стигали
    • 5
      Ул
      Уличко Междублоков
      13 0
      13:43, 26 яну 2017
      Кмета казва кога,как,къде и колко да се чисти.Фирмата почиства където и кажат... Едно пиленце ми подшушна, че се е предлагало м-у двата големи снеговалежа в началото да се почистят малките улици да не замръзнат,но от общината казали : Няма пари!!!
    • 6
      Ди
      Диана
      12 0
      13:44, 26 яну 2017
      Не мога да разбера, хем не е доволен от почистването ( както и ние гряжданите), хем не отпуска по-голям бюджет, хем нямало нужда да се провери в цялата община как е свършената работата. В моето село минаха няколко пъти и то предимно главната улица, а при нас не се чисти с тези шест машини, така че какво е извинението? Нямало нужда от проверка, защото се качвал на колата и гледал...защо не се разходи и по селата, както и по малките улички?!?!
    • 7
      Ти
      тити
      11 -1
      13:51, 26 яну 2017
      Повечето хора които си карат колите са си почистили и мета за паркиране, други не са си разрили колите защото не искат да ги изпотрошат. Проблема не е там където го посочваш "аз" проблема е че щом изкараш колата от мястото й хлътваш в 30 дупка в леда с едно или 2-3-4 колела, проблема е че си в коловоз една седмица след снега и колата ти стържи от долу, проблема е че няма къде да паркираш и да си сигурен че ще потеглиш после. Проблема за пешеходците е издълбани тесни коридорчета в снега, където се спират и обръщат за да се разминат или просто ходят по улицата , защото леда на някой места е по малко от този на заледения и не обработен тротоар. А с паркираните на неправилни места коли пак отговорността е на кмета, да даде нареждане полицията и паяка да свършат някаква работа те погат да разчистят всяка улица или спирка, а може ида стане безболезнено като уведомят, че уре ще се чисти по улици ...... и се забранява паркирането от 8 до 17 часа примерно, а нарушителите да бъдат репатрирани, но наистина а не паяка да се откаже защото имало сняг или нещо си там. Има начини да се овладее ситуацията а трагичното е че дори не се опитват, аз обикалям по цял ден града от дни не се работи! Някой смята, че си е свършил ботата вече!
    • 8
      Гр
      гражданин
      19 -1
      14:07, 26 яну 2017
      Аз пак да попитам как нашия градоначалник успя миналата година да закупи джип АУДИ за над 100 хил. лева (бил той на жена му, която не е работила никога и никъде), колко са годишните му доходи 15-20-30 хил. лева?
      Ако не му се отдържат данъци и не харчи нищо за себе си или да издържа семейството си за мандат, мандат и половина би го изплатил, но пък то ще трябва и гориво да му се сипва, данъци да му се плащат, винетки, гражданска, каско, ремонти и тнк.
    • 9
      Аз
      Аз
      3 -3
      16:40, 26 яну 2017
      Тити,съгласна съм,но от 2 седмици само за снега се говори....не искам да оставаш с впечатление че съм доволна от снегопочистването,и аз карам кола,и в дупките съм всеки ден,ама се опитвам да запазя спокойствие защото файда йок.Който и да дойде на власт е все тая разберете,всеки иска да дърпа конците към себе си,затова сме на тоз хал....
    • 10
      " И аз не съм доволен"
      6 -2
      21:30, 26 яну 2017
      Какви ги приказва този кмет. Не е доволен, но той е отговорен за всичко това. То не бяха демонс- трации, то не бяха МТЛБ-та, но не успяха да изплашат снега. Мислят, че ще се размине и тази година. Калиткото винаги мисли, че нещата ще се разминат, но всичко това показва само едно, несвършена работа от кмета. Виж джипа е от друго перо.
    • 11
      Во
      Воден
      6 -1
      23:34, 26 яну 2017
      Редно е Кметът поне да даде отчет колко пари са похарчени за това"почистване" на улиците и тротоарите от снега,а не да се крие зад юнашки приказки.И да си прави сметката,че идва и затопляне и всичкия този сняг ще се стопи.Да не стане като в началото на първия му мандат,когато ни наводни с безхаберието си.
    • 12
      Би
      Бисер Бинев
      2 0
      15:04, 27 яну 2017
      Колко струва сметосъбирането в Димитровград?
      Колко струва да се почисти един контейнер зо смет?
      На какъв интервал време трябва да минава сметосъбиращата машина?
      Колко струва изнасянето на 1 кубичен метър сняг на 1 километър?
      Кой трябва да планира нужните мерки за почистване на улиците от 60см. сняг в рамките на един месец?
      Кой ще е виновен,ако линейка не може да стигне до адрес поради непочистени от сняг улици?
      Дали в другите страни,където има сходни зимни условия е така?
      Милионерите като станат милиардери ще направят ли нещо полезно за тези които не са милионери?
    • 13
      Az
      az
      2 0
      20:02, 27 яну 2017
      Ами тротоарите кой ще почисти .В целия град няма почистен тротоар-срамота господа ГОТОВАНИ
    Последни новини