От х:

Днес в x:

Бедствието в Хасково закъснява, снегът до глезен, градусите над нулата

Снежното бедствие, за което синоптиците прогнозираха, че ще обхване цялата страна тази нощ, закъснява в Хасково, както много други неща. Вместо прогнозираните минус 8 през нощта, малко след 6 часа тази сутрин градусите бяха с едно-две деления над нулата. Снежната покривка пък бе до глезен. Но продължава да вали.

Вятърът е по-скоро слаб, до умерен, но все пак на места има навявания. Има мъгла, но не непрогледна. Основните пътни артерии в областния град са почистени, някои до асфалт, показа репортерска обиколка рано тази сутрин.

Според метеоролозите днес метеорологична обстановка ще се усложни под влияние на преминаващ Средиземноморски циклон и свързаната с него фронтална система и нахлуващ от север много студен арктичен въздух.

През деня обстановката в югоизточните райони ще се усложни, поради силния североизточен вятър и бързото понижение на температурите, които към 14 часа ще  бъдат между -10 и -5 градуса. Създават се условия за заледяване на пътищата и проблеми в електроразпределителната мрежа. След обяд в западните и централни райони валежите ще отслабнат а в югоизточните райони ще продължи да вали сняг , придружен от силен североизточен вятър. Температурите ще продължат да се понижават.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Въ
    Възмутен
    26 -18
    09:01, 6 яну 2017
    Хасково май не е подготвен за снега въпреки ,че навсякъде се тръби ,че Държавата била подготвена за снега,не видях между блоковите пространства да е почистено никъде!!!
    Засрамете се Господа....
    • Ма
      МАНГО
      23 -12
      09:22, 6 яну 2017
      Извинете, Вие нормален ли сте?
    • Ти
      Ти добре ли си?
      25 -8
      10:07, 6 яну 2017
      Не е ли по-важно първо да се почистят улиците за да могат хората да отидат на работа, пък после и околоблоковите пространства. Ако вие имате вълшебна пръчка моля услужете с нея на хасковлии.Пък ине само и на софиянци също. Тая сутрин Фандъкова обясни, че първо чистят основните улици после ще влязат в каварталите!!! Това е Столицата. Тука в нашия квартал Хисаря е минал снегорин и по малките улици. Нека бъдем реалисти! Зима е! Нормално е да има сняг. Според мен кмета за втора година се справя много добре с почистването на снега. На нашата улица преди снегорин не беше минавал през последните 16 години.
  • 2
    12
    12345_1483688226
    17 -12
    09:37, 6 яну 2017
    Общината, пак ли ви хвана неподготвени?
  • 3
    66
    66666
    24 -4
    10:19, 6 яну 2017
    Тротоарите пред блоковете и къщите се почистват от живущите там пред търговските обекти от персонала на съответния обект а между блоковото пространство ако не е улица как мислите не е ли нормално да си почистите вие вместо да ядете кебапчета и да пиете червено вино по цял ден
  • 4
    Ми
    минел
    9 -7
    10:32, 6 яну 2017
    айде пак бедствено положение се едно сме е сибир хахаахахахахах пак да пестим пари да не вадим снегорините и да не чистим и като почистени и то едно към готере......
  • 5
    Сн
    Снежанка
    13 -3
    10:56, 6 яну 2017
    Според дописката,било много жалко че бедствието закъснявало в Хасково ,както и много други неща.Към редакцията бих добавила че също така закъсняват земетресенията,наводненията и т.н.А за Ботев,половин ред.Все пак ,към християните,честито Богоявление и йордановден!
  • 6
    Ли
    лиско
    8 -6
    11:00, 6 яну 2017
    Тази година се чисти нормално и за първи път малки улици. Сега като спре снега е добре улиците да се обработят, за да нямя ледове - химикали ли ще се хвърлят, пясък ли, но трябва всички граждани да имат достъп до уличната мрежа!
  • 7
    Жу
    журналист
    12 -3
    11:09, 6 яну 2017
    Какво бедсвие бе жалки пропгандатори от жълта медия - просто вали сняг. Всичко е нормално съобразно с метеорологичната обстановка, освен заглавието ви.
  • 8
    Wi
    widiw
    9 -6
    11:47, 6 яну 2017
    Не са ми почистили интернет кабела, немога да сърфирам и да пиша простотии из сайтовете заради снега!!!
Последни новини