От х:

Днес в x:

Цяла гвардия регистрирани като безработни заради социалните помощи

Продължава тенденцията в Хасково за регистрация в Бюрото по труда на хора, които реално не търсят работно място, а се вписват в службата заради възможността да получават социални помощи. Социалните изплащат различен по вид подпомагания на безработни, при условие, че те представят регистрация в БТ.
Реалният смисъл на тази регистрация е в крайна сметка започването на работа. Има контингент безработни обаче, които при няколко направени предложения от страна на трудовата служба за започването на работа, отказват възможността. При първите няколко отказа те попадат в графа „трайно безработни“, според регламента обаче, при трети отказ те биват отписвани.

3553 души или Близо 40 % от записаните в Бюрата по труда в Хасковско на възраст от 50 до 54 години и над 55 години, попадат в рисковата група на хората, които са с малки шансове да си намерят работа. Една от причините е предпочитанието на работодателите да търсят за свободните работни места лица на по-млада и средна възраст, но по-солидната причина е, че повечето от тези хора са с основно и по-ниско образование и са трайно безработни, коментира шефът на Регионалната служба по заетостта Господин Господинов.

Спаред месечната статистика като цяло равнището на безработицата в Хасковски регион през ноември е намаляло спрямо предходния. През ноември то е 8.7%, при 7.9% за страната.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

  • 1
    An
    ani
    15 -3
    15:59, 29 дек 2016
    Нека от ДБТ направят една справка и да отпишат всички регистрирани безработни повече от 2-3 години! Защото има хора, които са с 9 годишни регистрации и си ходят като на разходка до Бюрото по труда да се подписват и накрая взимат социални помощи!
  • 2
    By
    bydlo
    4 -1
    17:47, 29 дек 2016
    "дърти и прости" и друга причина няма, а ?

    Накрая от тия фентъзи ще си забравите и имената...засрамете се бе. Въобще за срам и морал *************?
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    7 -4
    19:36, 29 дек 2016
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Още новини

Последни новини