От х:

Днес в x:

Декемврийското слънце изненада и синоптиците, чака ни уютна Нова година

Декемврийското слънце и високите сутрешни температури в Хасково днес опровергаха прогнозата, призна дежурният синоптик в Метеорологичната обсерватория на Ямача. Още в 8 сутринта е било 6 градуса, което си е истинска аномалия и се дължи на общото затопляне на времето през последните години, коментират експертите. Въпреки че досега няма отбелязан декемврийски температурен рекорд, синоптиците смятат, че топлото последно десетдневие на първия типичен зимен месец, е като продължение на януарско и февруарско нетипично затопляне в началото на 2016 година.

Все пак в късните часове днес се очаква декември да влезе в ролята си и облаци да сменят слънцето. Със започналия да духа вече студен вятър и температурите ще започнат да падат следобед, а усещането ще е за по-студено време от реалното. В късните часове на деня синоптиците очакват и слабо преваляване от сняг.

Ще се разминeм обаче с новогодишни снимките за спомен на фона на пухкав бял сняг, понеже прогнозата е отново за слънце, което ще се редува с облаци. Температурите в Новогодишната нощ се очаква да върнат усещането все пак за зима и ще в класическите граници за това време от минус 5-6 минимални, до градус-два максимални.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини