От х:

Днес в x:

Повдигнаха обвинения на иманярска група, шетала и в Хасковско

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима  иманяри, участници в организирана престъпна група, действала на територията на пет съседни области, включително и Хасковска.

Групата е разбита и членовете й са  задържани на 14 декември  в Пловдивско и Смолянско при специализирана операция на ГДБОП, служители от секторите БОП в Стара Загора, Хасково и Кърджали, както и на Областните дирекции на МВР в Смолян и Пловдив. Операцията е минала под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

С прокурорски постановления на петимата обвинени - жители на Смолян и смолянските села Павелско и Хвойна, са наложени мерки за неотклонение „Парична гаранция“ в различен размер.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала на територията на областите Пловдив и Смолян поне от година. Разкрити са и иманяри, действали от други краища на страната, които съпричастни към престъпната дейност на арестуваните.

При извършените претърсвания и изземвания на 18 адреса, както и при обиски на 12 лица, са открити и иззети 325 антични метални предмета с различна форма, големина и размери, 269 монети, 42 пръстена, четири керамични съд,; три старинни ножа. Сред иззетите гривни и други накити са били бронзова фигурална пластика, фибули, коланни апликации и други има предмети от епохата на Античността и Средновековието. Сред монетите се отличават златни византийски солиди, сребърни римски императорски монети -денари, както и тракийски и македонски монети с лика на Филип II.

Иззети са и 11 металдетектора с антени, зарядни устройства, пити, батерии, слушалки, два преносими и един настолен компютър, две флаш-памети, 962 боеприпаса за огнестрелни оръжия от различен калибър, револвер, пушка без сериен номер, 11 мобилни телефона.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    3 -4
    14:12, 20 дек 2016
    Гадни иманяри.
  • 2
    Ст
    Станчо
    1 0
    18:16, 21 дек 2016
    Тези са членове на някаква златарска асоциация, дето уж търсят самородно злато и метеорити.
Последни новини