От х:

Днес в x:

Отново изгърмяха бушоните на Младежки център днес

Този следобяд пак спря тока в сградата на Младежкия център в Хасково. „Отново позвъняване до централата на ЕВН в Пловдив и поредното едночасово чакане да се появят техниците от австрийския доставчик, за да отстранят проблема", каза Даниела Стоянова - пресаташе на центъра. В отговор на това Call центъра на ЕВН в Пловдив, помолили потърпевшите да пестят ел. енергията в сградата.
Проблемът възникнал още през месец октомври миналата година, когато за пръв път изгърмели бушоните. До този момент обаче от Младежки център не знаели, че през лятото служители на ЕВН са сменили електрическото табло и го изнесли извън сградата. С първият снеговалеж след новата година настъпили неколкократни спирания на тока почти всеки ден.

„От понеделник бушоните гърмят, дори по три пъти на ден. От ЕВН идват техници, отстраняват проблема и след като си тръгнат, бушоните гърмят пак", сподели Наско Бонев- главен специалист по организация на свободното време. От общинската институция подали жалба до австрийския доставчик на ток още на 20 октомври миналата година, но не са получили никакъв отговор.

От ЕВН заявили на потърпевшите, че трябва да заплатят за смяна на превключвател 1200 лева, както и 600 за добавянето на още един електромер. Обяснението, което от енергото дали за спирането на бушоните е, че Младежкия център ползва по-голямо количество ел енергия от предходните отоплителни сезони.

Досега служители от Центъра са платили на ЕВН за проучване 90 лева. За да не натоварват бушоните, работещите в сградата не пускат отоплителни уреди, а климатикът работи едва на 18 градуса.

Не се знае какви мерки ще предприеме институцията срещу монополния доставчик на ток, ако проблемът не бъде отстранен в най-скоро време.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини