От х:

Днес в x:

Запорираха 35 банкови сметки с 200 000 лв. на бивш хасковски прокурор

35 банкови сметки на бившия прокурор от Хасково Стоян Апостолов са били запорирани с постановление на хасковското окръжно обвинение, научи Haskovo.net. Тези сметки са в различни финансови институции и в тях има около 200 000 лева. В края на миналата година бе наложен запор и върху къща на Апостолов, намираща се до театъра в областния град. Според информирани източници бившият прокурор, сега адвокат, притежава още недвижими имоти в София и в курорта Свети Влас.

Срещу Стоян Апостолов прокуратурата повдигна обвинение в измами с имоти. Като обвиняем е привлечен и Никола Милушев от Хасково, който има заложна къща в града.

Според обвинението двамата извършвали незаконна банкова дейност, като отпускали заеми. Кредитите били обезпечавани с недвижими имоти, за които длъжниците подписвали фиктивен договор за покупко-продажба. След издължаването на заема мнозина от тях установявали, че апартаментите им вече са препродадени. От схемата са били ужилени двайсетина хасковлии.

Предстои прецизиране на обвинението, каза за Haskovo.net прокурорът Дарина Славова. Тя допълни, че двамата ще бъдат разпитани още веднъж, като им се даде възможност да направят своите искания и възражения.

По-рано Стоян Апостолов бе поискал отвод на прокурора Дарина Славова, позовавайки се на публикации в медиите. Пловдивският апелативен съд обаче отхвърли искането му.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини