От х:

Днес в x:

М-тел прецаква с тарифни планове. Преглед на печата

М-тел ни прецаква с тарифни планове, информира в заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Мобилният оператор подвел хасковлийка, че има 1000 безплатни минути месечно, а се оказали 500. Сметката й набъбнала на 200 лв. На свиленградчанин пък му се наложило да плати две такси за един и същи месец.

"Неохим" спря аварийно заради липса на газ, акцентира на първа страница изданието. Заради врътнато кранче в един часа миналата нощ заводът спира работа. Рязкото спиране на газта обаче носи риск от взрив.

Антимонополната тема в броя продължава със заглавие на втора страница: "EVN изнудва Младежки център за бушони". Другият монополист – Енергото, извива ръцете на общинското предприятие със сменено през лятото елтабло. Оказва се, че цял етаж има един предпазител и съвсем предвидимо в студа гърми през час. Никой не е питал шефовете в центъра от какво потребление се нуждаят, преди да сменят бушоните, възмущава се директорът Деян Янев.

Вадят два пъти йордановския кръст в Харманли, четем още на страницата. Първият път кръстът бил уловен от Марин Емилов, който нямал кръщелно свидетелство.

Запорират 200 000 лв. на скандалния юрист Стоян Апостолов, акцентира на криминалната страница вестникът. 35 сметки на бившия хасковски прокурор били блокирани.

Фуат Гювен прогони наематели с високи цени, пише на 4 страница в броя. На цяла страница са описани неволите на наематели, които нямат възможност да плащат по-високия наем, поискан от турския бизнесмен, който купи Бизнесцентъра. В сградата остават само адвокати и нотариуси.

Непреходните зависимости от Кремъл, нищи газовата криза изданието на цялата 9 страница. Заглавието на материла на следващата страница е крачка в същата посока – "Едно Гоце на нула срещу ЕС".

Путин аха да взриви "Неохим", обявява над главата "Новинар юг". Темата на публикацията е избягнатата на косъм авария в торовия гигант.

Длъжниците – на стената на позора, акцентира още на първа страница изданието. Списъци с по-големите длъжници на общинската хазна щели да окачат до десетина дни пред дирекцията в Хасково.

И жена се хвърли за кръста в Димитровград, акцентира със заглавие и снимка на първа страница вестникът. Фоторазказ за Богоявление е публикуван на втора страница.

Скатаваме данък придобиване 45 дни, четем още в броя. Става дума за намалените промили заради вдигнатата данъчна оценка на имотите. От министерството на финансите обаче ще изпратят новите данъчни оценки в началото на февруари, а на местното данъчно ще са необходими поне още две седмици за настройка на софтуера. Така на далавера излизат тези, които през това време отидат да си платят налозите, защото ще им ги изчислят по старите правила.

Умря съден за трафик на оръжие сараф, акцентира на криминалната страница "Новинар юг". Става дума за 59-годишния Димо Перката, който бе аресутван през 2006 г. с цял боен арсенал в колата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини