От х:

Днес в x:

Над 140 състезатели мерят сили в турнира по борба в Димитровград

    10- юбилейно издание на Международния турнир по борба за деца бе открито днес в Спортна зала "Младост". Организатори са Спортен клуб по борба -Димитровград и Общината. Турнирът, който от миналата година носи името на легендата в борбата Еньо Вълчев, откри кметът Иво Димов. Той  пожела успех на състезателите. От Българската федерация по борба Димов получи Алманах на историята на този спорт у нас. СК по борба -Димитровград получи от Федерацията плакет за заслуги.

    Събитието уважиха семейството на Еньо Вълчев и популярни имена в борбата от миналото и днес - Димо Костов, Кирил Барбуков, Исмаил Юсеинов, Станка Златева, която е тук в качеството й на треньор на своя клуб, основан неодавна. Заради провежданата в Русе отборна лига по борба на откриването не успя да присъства шефът на БФБ Валентин Йорданов.

    Над 140 са състезателите по борба мерят сили на два тепиха в зала "Младост". В турнира участват 13 български клуба и  отбори от Турция, Македония и Молдова. "Турнирът се превърна в наша запазена марка в годините, защото е единственият за деца. Стремим се да го поддържаме, клубовете го уважават. Почти няма международни изяви за състезатели по борба на такава възраст.", коментира председателят на СК по борба -Димитровград Георги Петров. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини