От х:

Днес в x:

Последните думи на пилота над Колумбия: Помогнете! Падаме!

Изображение 1 от 3

    Руският президент Владимир Путин поиска обяснение от турския държавен глава Реджеп Таип Ердоган за думите му, че Башар Асад трябва да бъде отстранен от властта в Сирия, предаде Би Би Си.

    Ердоган, заяви, че целта на турската операция на сирийска територия е свалянето на Асад, когото Москва смята за легитимен лидер и за свой съюзник.

    От пресслужбата на Кремъл съобщиха лаконично, че двамата са обсъдили ситуацията в град Алепо и в Сирия като цяло. Не се съобщават подробностиза разговора. В изявлението се казва, че лидерите на Русия и на Турция са продължили "подробния обмен на мнения по сирийската проблематика, включително по ситуацията в Алепо".

    Пресаташето на Кремъл - Дмитрий Песков, който се срещна с журналисти, също отказа да коментира детайлите от разговора между Путин и Асад, като посочи единствено, че между двамата е имало "широк обмен на мнения".

    Анкара провежда на сирийска територия операцията "Щитът на Ефрат", съвместно с опозиционната Свободна сирийска армия, от август 2016 г.

    "Ние сме тук, за да възстановим справедливостта. Дойдохме в Сирия, за да сложим край на управлението на жестокия тиранин Асад, който упражнява в страната държавен терор." - заяви Ердоган.

    Обстановката в Алепо остава критична, на фона на поредицата от атаки на правителствената сирийска армия, подкрепяни от руската военна авиация. Болниците в контролираните от опозицията райони са разрушени. Липсват продукти от първа необходимост, цивилното население е в бедствено положение.

    Източник: dir.bg

    Коментари в сайта

    Последни новини