От х:

Днес в x:

Кампанията от Хасково за Руми и Аслъ с номинация за доброволческа инициатива на годината

Изображение 1 от 3

    Кампанията "Нов дом за Руми и малката й дъщеричка", която беше организирана от Национален Форум "Моето дете" и доведена до край с участието на много общественици и граждани на Хасково, получи номинация за доброволчески инициативи за 2016г. С още 51-а акции от цялата страна с интересни и стойностни инициативи от разнообразни сфери, тя е в конкурса на Национален алианс за работа с доброволци и Фондация Лале, който се провежда за шеста поредна година.

    Целта на конкурса е да отличи организации и групи, които през настоящата 2016 година са реализирали своя доброволческа инициативи. Журито, което ще разгледа номинациите, е съставено от журналисти и главни редактори на медии, общественици, в състава му е и ръководителя на представителство на Европейската комисия в България Огнян Златев.

    Победителят ще бъде обявен на 1 декември в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб в София по случай Международния ден на доброволеца-5 декември. Церемонията ще се проведе в присъствието на президента Росен Плевнелиев.

    Историята на самотната майка Руми Георгиева и малката й дъщеричка Аслъ, която обедини в кауза много хасковлии, стана достояние  през 2014 година, когато майка и дъщеря живееха в малка наследствена къщурка без прозорци извън града, при тежки условия.

    Тяхната участ трогна хората и през зимата доброволци от Национален Форум "Моето дете" се организираха, за да подадат ръка на семейството.

    По-късно се включиха и институциите, и Руми беше назначена на работа, през миналата година с помощта на община Хасково двете с дъщеричката й бяха настанени в общинско жилище и получиха топъл и уютен дом. Отново с организацията на Форума апартаментът беше изчистен и подреден с мебели, дарени от десетки добродетели.

    „Много се радвам за номинацията на нашата кауза, защото тя е постижение не само на Национален Форум "Моето дете", но и на всички добри хора от Хасково, които се включиха.“, коментира номинацията администраторът на платформата Национален Форум "Моето дете" Марияна Йорданова, която е и от хората, прегърнале идеята за помощ към Руми и Аслъ от началото до нейния щастлив край.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Et
      etv
      11 -1
      14:21, 24 ное 2016
      Историята стана известна на хората благодарение на Етв и репортерката Мария Ламбова! Пахвалете колегите си не е срамно!!!
      • До
        доброволец
        4 -1
        23:05, 24 ное 2016

        Никой не отрича това, но в цялата тази история няма нищо за хвалене! Номинацията е за конкретна кампания, а приносът за успешния й край е на много хора, помогнали по различни начини. Факт е, че през последните години подобни каузи не веднъж обединиха Хасково, а изводът е, че все още има добро на този свят.

    • 2
      51
      512689
      1 -1
      13:15, 29 ное 2016
      Смешно е. Със заплахи срещу истината не върви! С търкането на справедливи коментари също. Отмина това време. Бавно... но отмина.

    Още новини

    Последни новини