От х:

Днес в x:

Почистиха Строителната гимназия, направиха изложба от отпадъци

    Малки и големи ученици се включиха в акцията за почистване на двора на ПГДС “Цар Иван Асен II” в Хасково. В нея участваха не само ученици от гимназията, но и деца от ОУ “Шандор Петьофи”, които също учат в сградата заради ремонта на тяхното училище. Ръкави запретнаха и преподаватели от двете школа. С общи усилия те напълниха един контейнер, като голяма част от тях са листа.

    Днешната инициатива е по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците 21-27 ноември. Пак в тази връзка със съвместни усилия малки и големи ученици бяха подготвили обща изложба от отпадъчни материали. Възпитаниците на двете училища бяха вложили доста старания и изобретателност в изработените от тях предмети от пластмаса, картон, капачки и други. Сред експонатите бяха настолна лампа от пластмасово шише, декорирано с лъжици. Впечатление правеше бонбониера под формата на кон, изработена от пластмасови капачки. Имаше атрактивно столче от дърво, свещник, кашпа и други.

    Мотото на кампанията е „Струва си да живеем на чисто“. „Искаме да покажем, че можем да работим съвместно с малките ученици“, каза директорът на ПГДС Невена Добрева.

    Отново съвместна инициатива предстои и другия месец, когато учениците от двете школа ще направят коледен базар.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ку
      Кукер
      8 0
      15:19, 22 ное 2016
      А ето това е пример за Жанета Матанова Следващият път да се консултира с Н Добрева преди да измисли инициатива
    • 2
      Ку
      курти куртев
      11 -6
      15:35, 22 ное 2016
      Начело на изложбата сложете Добрева,че тя е един от най големите.........
      Сега като паднаха реформаторите кой ли ще я подкрепя,и да се научи да говори правилно и без диалект все пак вече е директор а не учител.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини