От х:

Днес в x:

Незаконни цигари конфискуваха полицаите при акции в три общини

Цигари и тютюн без бандерол конфискуваха полицаи от управленията в Хасково, Димитровград и Свиленград.

Служителите са извършили проверки на лица и домове, при които са намерени и иззети общо 120 гр. нарязан тютюн и 760 къса безакцизни папироси. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Ударът е втори по размер над нелегалната търговия с цигари за тази седмица, след като в понеделник полицията разкри гараж пълен с 19 кашона нелегални папироси. Хватката около разпространителите се затегна изключително много след като миналата седмица премиерът посочи с пръст като изоставащо звено в страната в борбата с нелегалната контрабанда Областната дирекция на полицията в Хасково. А като следствие на това шефът на Областната дирекция Ангел Цанков от своя страна се закани на подчинените си и обяви, че ще им потърси сметка. Както Haskovo.net първи информира той дори заплаши с наказания и уволнения „хората, които не са си свършили работата“.

Явно скъпите цигари и все по-липсващите на черния пазар пипироси обаче стимулират кражбите. През миналата нощ след деформиране на врата е проникнато в хранителен магазин на улица „Цар Страшимир”. От там са задигнати различни по вид кутии цигари на стойност около 2000 лева. Образувано е досъдебно производство, съобщават от полицията. 

 Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Да
    да учова Господь и окриля
    9 0
    15:06, 19 окт 2016
    Бре тоя Цанков много се разработи бе Ми той сигурно не спи тоа човек
  • 2
    Ви
    вип
    9 -1
    15:25, 19 окт 2016
    къв удар смях четете ли кво пишете 760броя цигари 7стека и половина хахах и 120гр тютюн тва е уникално решиха проблема то сиг човека за пушене си го има неадекватни стее
    • Nn
      nnn
      4 0
      16:58, 19 окт 2016
      Три стека и половина.ха-ха-ха
  • 3
    Mm
    mmmm
    5 0
    16:40, 19 окт 2016
    на снимката ТИР а в а760 бр. цигари Ха Ха Ха
  • 4
    Ум
    Умния
    4 0
    19:48, 19 окт 2016
    Ейй няма наяждане това правителство бре! Всичко увеличават, а не дават пари на хората! Ако вземаха заплати нормални като в Европа, нямаше да има контрабанда! Управляващите хем притискат хората с цени на продуктите, хем с всевъзможни данъци,такси, хем не дават заплатите! От хубаво народа не прибягва към контрабанда!!!

Още новини

Последни новини