От х:

Днес в x:

РИОСВ Хасково затваря 5 пункта за бракувани коли в Кърджали

Регионалната екоинспекция предписа на пет незаконни площадки за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали да преустановят събирането, съхранението и разкомплектоването на излезли от употреба автомобили, информираха от РИОСВ Хасково. В срок до 19 декември те трябва и да предадат всички закупени към момента стари автомобили с договор на лице, притежаващо необходимото разрешително, издадено по реда на закона за управление на отпадъците.

Всички ревизирани фирми и еднолични търговци развиват дейността си на територията на община Кърджали. Три от площадките са разположени в град Кърджали, четвъртата работи в село Черноочене, а петата в село Божурци, община Черноочене.

Проверката е извършена по инициатива на икономическа полиция в град Кърджали през ноември. При посещенията по места са констатирани административни нарушения на закона за управление на отпадъците, а именно че площадките работят без необходимото разрешително за дейности по третиране на излезли от употреба моторни превозни средства и липсват условия за изпълнението на този вид дейност.

Ако не бъдат изпълнени предписаните от експертите мерки, закона за опазване на околната среда предвижда налагането на санкции в размер от 2 000 до 20 000 лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини