От х:

Днес в x:

18 °C

След Музафиров гепиха Исламов. Съдът узакони измама. Преглед на печата

Две криминални новини са водещи в двата регионални всекидневника днес. "Хасковска Марица" открива броя си със заглавието "Гепиха Исламов". Абдусалам Исламов е съпруг на бившата шефка на районен съд Хасково Златка Исламова. Инфармацията на изданието е, че пловдивски ченгета от БОП са ровили къщата им минералбанското село Сираково. Те търсели машина, закупена по САПАРД. Според обвинението Исламов е изтеглил 400 000 лв. по програмата с фалшиви документи. Процесът се гледа в Пловдив.

Съдът узакони измама, обявява в голямото заглавие над главата "Новинар юг". Жилището на Георги Жеков в хасковския квартал "Орфей" е препродадено с фалшив негов подпис. Това е доказано с графологична експертиза. Следва пардоксът – Върховният касационен съд приема, че Жеков наистина е измамен, но пък ... е пропуснал срока на обжалването.
Човекът спечели парите на гурбет в Испания. Сега вероятно се чуди защо изобщо се е върнал в тази парадоксална държава.

Хасковските полицаи изпушиха, акцентира на първата си страница "Хасковска Марица". По информация на вестника хасковските ченгета също ще пушат по една цигара с колегите си в София, а дотам ще отидат с личните си автомобили.

Удрят компютърна фирма за нелегален софтуер, четем на криминалната страница в броя. Става дума за фирма в Харманли, от която ченгета от БОП иззели пиратски софтуер, качен на 30 компютърни конфигурации.

Бизоните идват, информира още изданието. Става дума за фермата на бившия ОбС шеф в Хасково Илиян Василев, който е прокурист на фирма "Евро-бизон". Днес в тополовградското село Орлов дол пристигат първите 12 животни.

Гювен плати Бизнесцентъра, информира от първа страница "Новинар юг". Турският бизнесмен купи сградата на търг и трябваше да я плати на вноски. Те вече са преведени, от 1 януари Бизнесцентърът става негова собственост, а общинското предприятие, което го стопанисваше, ще бъде закрито.

Йовчева става шеф на всички шефове, информира още вестникът. Тръгва пилотен проект в Хасково, според който областният управител ще бъде началник на шефовете на изнесените държавни структури. Досега губернаторът можеше само да ги съветва. Ако експериментът се окаже успешен, ще се приеме закон в този смисъл и ще важи за цялата страна.

9 млн. от ЕС за Кенана и Ямача, четем още в броя. Община Хасково смята да кандидатства за евросредствата по оперативна програма, а с парите да облагороди парковете и детските площадки. Градската градина е след обектите, които ще се обновят с пари от ЕС.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
29 окт 2020
Последни новини