От х:

Днес в x:

След Музафиров гепиха Исламов. Съдът узакони измама. Преглед на печата

Две криминални новини са водещи в двата регионални всекидневника днес. "Хасковска Марица" открива броя си със заглавието "Гепиха Исламов". Абдусалам Исламов е съпруг на бившата шефка на районен съд Хасково Златка Исламова. Инфармацията на изданието е, че пловдивски ченгета от БОП са ровили къщата им минералбанското село Сираково. Те търсели машина, закупена по САПАРД. Според обвинението Исламов е изтеглил 400 000 лв. по програмата с фалшиви документи. Процесът се гледа в Пловдив.

Съдът узакони измама, обявява в голямото заглавие над главата "Новинар юг". Жилището на Георги Жеков в хасковския квартал "Орфей" е препродадено с фалшив негов подпис. Това е доказано с графологична експертиза. Следва пардоксът – Върховният касационен съд приема, че Жеков наистина е измамен, но пък ... е пропуснал срока на обжалването.
Човекът спечели парите на гурбет в Испания. Сега вероятно се чуди защо изобщо се е върнал в тази парадоксална държава.

Хасковските полицаи изпушиха, акцентира на първата си страница "Хасковска Марица". По информация на вестника хасковските ченгета също ще пушат по една цигара с колегите си в София, а дотам ще отидат с личните си автомобили.

Удрят компютърна фирма за нелегален софтуер, четем на криминалната страница в броя. Става дума за фирма в Харманли, от която ченгета от БОП иззели пиратски софтуер, качен на 30 компютърни конфигурации.

Бизоните идват, информира още изданието. Става дума за фермата на бившия ОбС шеф в Хасково Илиян Василев, който е прокурист на фирма "Евро-бизон". Днес в тополовградското село Орлов дол пристигат първите 12 животни.

Гювен плати Бизнесцентъра, информира от първа страница "Новинар юг". Турският бизнесмен купи сградата на търг и трябваше да я плати на вноски. Те вече са преведени, от 1 януари Бизнесцентърът става негова собственост, а общинското предприятие, което го стопанисваше, ще бъде закрито.

Йовчева става шеф на всички шефове, информира още вестникът. Тръгва пилотен проект в Хасково, според който областният управител ще бъде началник на шефовете на изнесените държавни структури. Досега губернаторът можеше само да ги съветва. Ако експериментът се окаже успешен, ще се приеме закон в този смисъл и ще важи за цялата страна.

9 млн. от ЕС за Кенана и Ямача, четем още в броя. Община Хасково смята да кандидатства за евросредствата по оперативна програма, а с парите да облагороди парковете и детските площадки. Градската градина е след обектите, които ще се обновят с пари от ЕС.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини