От х:

Днес в x:

Търсят фирми за снега, общината готви 450 бона за чистенето

Обществена поръчка за зимно почистване на улиците в града и общинската пътна мрежа обяви община Хасково. Поръчката е разделена на три обособени позиции, а общата прогнозна стойност е 450 000 лв. без ДДС.

Зимното почистване на общината е разделено на три позиции – едната е в селата, другите две са за кварталите в града, като прогнозната цена на всяка от тях е 150 000 лв. Предвижда се почистване на снега и опесъчаване. Общинската пътна мрежа е с дължина 106,440 км., като най-близкото село е на 8 км, и най-отдалеченото 31 км от града.

В града първата обособена позиция обхваща кварталите „Орфей І”, „Орфей ІІ”, „Република”, „Изгрев”, „Възраждане”, „Дружба І”, „Дружба ІІ”, „Куба”, „Ручока”, „Градска градина“, „Бадема“ и „Кенана“ (частично).

Вторият участък обхваща кварталите „Овчарски“, „Тракийски“, „Македонски“, „Хисаря”, „Младежки хълм“, „Воеводски”, „Училищни”, „Каменни” и „Болярово”/.

Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 14 ноември в общината. Ангажиментът на спечелилите фирми ще е до края на май догодина.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    17 -3
    09:07, 11 окт 2016
    Като гледам как общината провежда търговете за саниране края на поръчката за снегопочистване се очертава някъде към март. Или пък ще се договорят пряко при обстоятелства на неотложност.Може и това да е целта.Кой знае.При толкова лобита в общината обаче и затова няма да се разберат. Така , че чака ни тежка зима.
    • Ха
      Хаха
      3 0
      19:40, 11 окт 2016
      Две чешмички и една бариера :). Това са видимите резултати.
  • 2
    Пр
    преувеличаваш драги
    5 -20
    09:24, 11 окт 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Th
    The dude
    9 -2
    10:45, 11 окт 2016
    много работа се свърши в цялата страна.затова от 2017 всичко поскъпва с 10 до 15 процента.ето и за безплатното саниране,сдружението на собствениците сключва договор за получаване на средства от българската банка за развитие и получава какво // кредит от банката.след като мине санирането а вие вече сте с кредит към банката,ако в централния бюджет е гласувано да се отпуснат пари в този фонд за саниране,сдружението има право да получи пари от фонда,но има право а не че са ви дадени.през цялото това време сте делегирали правата си на общината от ваше име да се разпорежда с кредита ви.парите се осигуряват от ББР,чрез заеми от международни финансови институции.държавата е гарант за връщане на средствата в рамките на 5 до 10 годишен срок.И тъй като този милиард лева вече свършва ,от догодина санирането ще бъде със съфинансиране .в благоевград санираните се усетиха но късно е либе за китка ,да не говорим какво качество е на ремонта в благоевград.......
  • 4
    Пе
    Петров
    0 -12
    11:58, 11 окт 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ха
      Хаха
      2 0
      19:46, 11 окт 2016
      Бойко - комунист
      Цецка - комунист
      Цецо - комунист
      Да ги изброявам ли всичките ?
  • 5
    Th
    The dude
    7 0
    14:20, 11 окт 2016
    За разлика от теб не съм от никоя партия.ЕС няма такава програма за саниране, парите са от бюджета,всеки може да си изтегли договорите и там ясно и точно пише лихви ,падежи и неустоики.троловете на герб са доста нискоинтелигентни.За разлика от теб аз не разчитам на държавна заплата.
    • Гр
      Гражданин
      1 0
      15:34, 11 окт 2016
      Може ли да посочите кои са тези клаузи в договорите за саниране , които натоварват домакинствата с кредит. ББР взема държавно гарантиран заем от ЕБВР за целите на санирането.И плаща на общините , като това плащане не е кредит на общината или домакинствата , а за изпълнение на правителствената програма са енергийна ефективност. Да това е заем на държавата на практика. Да всички ние ще го плащаме през нашите данъци. Но нито един саниран апартамент няма да бъде натоварен с кредит.Също така какво толкова страшно стана в Благоевград. Нищо. Вече повече от година от първото саниране / извършено от хасковска фирма между другото / хората си живеят и всичко е ОК.Между другото в българския език има точки , запетайки , главни букви и др такива.
Последни новини