От х:

Днес в x:

Всеки ден спасяват по един с остър инфаркт в хасковската болница

    По 25-30 души с остър инфаркт спасяват кардиолозите в Хасковската болница всеки месец. Данните съобщи доайенът на кардиологията в България доц. Божидар Финков, който дойде за брифинг в Хасково, тъй като е сключил договор за методично научно сътрудничество. На срещата присъстваха директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов, д-р Атанас Паунов, както и бившият шеф на болницата д-р Славчо Близнаков, който сега е управител на УМБАЛ „Света Анна“ София.

    През катетъризационната лаборатория към кардиологичното отделение в областната болница всеки месец минават по 95-100 души, допълни доц. Финков. Той се изказа похвално не само за нивото на кардиологията, но и за цялата хасковска болница.

    Със сключения договор доц. Финков ще осъществява надзор и ще се работи за предотвратяване на остър миокарден инфаркт, уточни д-р Гелов. Статистиката показва, че през годините смъртността след инфаркт намалява драстично, каза доц. Финков. В началото на 70-те години била около 25%, около 2000 г. спаднала на 13%, а сега е под 6% за страната. В тази връзка д-р Гелов пък посочи, че е много важна координацията между отделните звена – джипи, доболнична и болнична помощ, защото в нерядко се случва хората да бъдат покосени от инфаркти внезапно, дори по време на спортуване.

    В същото време е много важна и профилактиката при джипитата, които при необходимост да насочват пациентите към кардиоехографии и инвазивни процедури.

    Ива Иванова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ic
      Ico
      26 -5
      13:26, 5 окт 2016
      Какво спасяват!! Такива млади нарежди са назначили в Кардиология, че на момента те изкарват, че имаш инфаркт и нещата са за коронарография! Защо??? Защото трябва да се точат пари от Здравната каса! Казвам това, защото съм свидетел, при мой близък се случи това! Добре, че веднага напуснахме болницата и отидохме при много добри специалисти, които го излекуваха без оперативна намеса!
    • 2
      По
      Потъпевш
      24 -2
      14:57, 5 окт 2016
      Ицо е прав.Мафията с бели престилки е в инвазивна кардиология-Хасково.Без да е необходимо , те веднага те увещават да ти бъде направена коронарография , за да се изясняло защо си излезнал от ритъм или , защо сърцето ти бие учестено.Ако се съгласиш или получаваш инсулт с последващи усложнения или си мъртъв.Рядкост е да се намесят поради неотложност на ситуацията.Всичко е с цел точене на здравната каса и заплати над 5 хиляди лева.Порочна схема създадена от Близнаков, която до днес си работи без проблеми.Ако е вярно , че Близнаков е консултант на борда на директорите на МБАЛ-Хасково, с дебел хонорар, значи хонорарите са се увеличили за хората от схемата , а обикновените хора плащат .Бог да пази болните!!!
    • 3
      Кв
      кво
      23 -2
      15:24, 5 окт 2016
      Великият "мениджър" Близнаков и сегашния му заместник Гелов са си мафия.Мафия на ГЕРБ.Като към тях прибавите и откачалката Москов картинката се изяснява.Пари,пари и пак пари.Всеки аспирин или нещо което се купи в болницата е с комисионна.Директорите излизат милионери,а обикновените сестри и доктори както и болните кучета ги яли.
    • 4
      Sh
      Shaq
      16 -2
      16:51, 5 окт 2016
      Ако този проблем беше само в Кардиологията - добре! Лошото е, че във всички отделения "картинката" е същата - измислени пътеки, допълнителни "алеи и мостове". Всичко е с цел да се източва Касата и да се вземат повече пари на гърба на болния.
    • 5
      Ми
      минева
      0 0
      11:45, 4 окт 2017
      Браво!
    Последни новини