От х:

Днес в x:

Белезници за хасковлия водач на нелегални сирийци

Хасковлия е задържан от граничен полицейски наряд от ГПУ-Свиленград с нелегални мигранти, съобщиха от полицията.

Каналджията и 11-те чужденци са заловени в близост до граничната бразда.

Чуждите граждани били без документи, но при разпитите заявили, че са от Сирия.

Като съпричастни към случая граничните полицаи са задържали на българо-гръцката граница при ГКПП Капитан Петко войвода още двама мъже, който влизали от съседната държава с лек автомобил „Ауди“. Ситуацията около превозваната нелегална група се изяснява.

Все още не може да се каже дали става въпрос за канал за прехвърляне на мигранти у нас или замесения хасковлия и другите съпричастни към случая са се организирали сами и за действали извън големите каналджийски схеми.

И ако от лятото на миналата годината мигранстката вълна към България беше поутихнала, то през последните седмици случаите на нелегални, влизащи у нас отново зачестиха и всичко започва да прилича на затишие пред буря.

В потвърждение - освен 11-те, сочещи се за сирийци и каналджията им, заловени край Свиленград миналата нощ, по българо-турската граница граничните наряди на РДГП – Елхово са предотвратили 4 опита на 111 имигранти да преминат незаконно от Турция у нас.

МВР съобщава още, че служители от ГПУ – Малко Търново са спипали пък трима чужденци без документи, които заявили, че са афганистанци. 
Продължават специализираните операции срещу незаконното пребиваване на чужди граждани и лица, съпричастни към каналджийска дейност и на територията на София.

През последното денонощие столичните полицаи са проверили почти 200 души. 153-ма от тях са задържани в районните управления на полицията за установяване на самоличността и произхода им, след което предстои да бъдат предприети действия за предаването им по компетентност на различните служби.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    хасково. нет
    12 0
    14:30, 16 авг 2016
    Кажете кой е този хасковлия ?
  • 2
    Ма
    Малкия слон
    7 0
    18:04, 16 авг 2016
    Браво. Напрайхте сефтето 1:1000000
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    6 0
    18:17, 16 авг 2016
    Хасковонет вземете се в ръце и изчистете грешките в материалите си! Само в тази дописка имате цял куп. Просто не мога да ги броя вече. Също и в статиите за незрящия творец и за за убиеца.
Последни новини