От х:

Днес в x:

Над 24 бона спестени за общинската хазна от излизането на свободния енергиен пазар

Над 24 бона месечно ще спестява община Хасково от сумите, давани досега за електричество след като вече е на свободния енергиен пазар.

Досега общината плаща около 120 хиляди лева месечно за електричество, като на тази сметка не е написаната плащаната сума за разходваната енергия от общинските предприятия, детските и здравните заведения, домовете и центровете за настаняване.

От общинската администрация съобщиха, че вече е приключила обществената поръчка за доставка на електричество на около 700 измервателни точки в града включително и за улично осветление.

Шест фирми са участвали с оферти, като сред тях предложения са отправили утвърдени електропреносни дружества, участвали са и нови фирми на пазара.

Най-добра цена е предложена от „Енергийна финансова група“- за улично осветление 35 лева нощна енергия за мегаватчас и 73 лева за дневна за мегаватчас. За останалите точки 67,51 лева за мегаватчас.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    хасковлийка
    6 -4
    13:41, 16 авг 2016
    Радваме се когато сте адекватни и правите спестявания в името на гражданите. Това е добре. Може би трябва да давате повече гластност с какво се занимавате в общината защото хората си мислят че нищо не правите. Ако имате ПР да си свърши работата.В противен случай ще трупате негативи. Не се страхувайте, говорете повече на хората.
  • 2
    Vf
    vfw
    0 -1
    15:13, 16 авг 2016
    Ами дано да има смисъл.. мн. параноичен е българина/хасковлията не мисли обективно ами основно с предразсъдъци, тея спестявания направо ще ги заклеймят като кражба някакси, всякакъв ПР е 'долна манипулация' всяко действие се разконспирира и всяка инициатива се спира и т.н
Последни новини