От х:

Днес в x:

Условни присъди за семейство, опитало да прекара незаконно двете си деца през България

Условни присъди от по една година с изпитателен срок от 3 години е наложил след споразумение Районен съд-Свиленград на семейство, заради опита им да прекарат нелегално от Турция през България две малолетни деца.

За всеки от съпрузите е наложена и глоба от по 10 000 лева.

На 15-ти юли 39-годишният мъж, който е гражданин на Палестина и 42-годишната му съпруга, с немско гражданство, пристигнали на ГКПП Капитан Андреево. Те пътували с лекия си автомобил „Хюндай“, с немска регистрация. На задните седалки на колата били и петте им деца.

При извършване на физическа проверка на автомобила обаче служител на Граничния полицейски участък -Свиленград открил под багажа на задните седалки още две деца -момчета на 15 и 12 години. Децата са с палестински документи за самоличност, но без разрешение да влязат в страната. Оказало се, че момчетата са синове на мъжа от първия му брак.

Определението на Районен съд-Свиленград е окончателно. Колата на семейството е конфискувана в полза на държавата, според разпоредбите на българското законодателство, като средство за извършване на престъпление.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини