От х:

Днес в x:

Арест за жена в Хасковско по обвинение за трафик на хора

Жена и трима мъже, са с обвинения от Районна прокуратура-Бургас за трафик на 15 нелегални афганистанци през територията на страната ни срещу заплащане.
 
Те са заловени при спец акция на 18 и 19 декември в Бургас и в Хасково. Всеки от групата трафиканти е имал определена задача, съобщават от Прокуратурата.
Жената е действала в ролята на подбудител и помагач. Тя е давала наставления и разпореждания на тримата мъже. Ролята им била свързана с транспортирането на  нелеганите чужденци през територията на страната. Като за това им плащала.
Тарторката, на 58 години,  е задържана на  територията на област Хасково. Спрямо нея е внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Подробности по случая бяха разкрити пред медиите от прокурор Иван Кирков-административен ръководител на Районна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов-директор на ОД на МВР-Бургас.
При превозване на чужди граждани е имало автомобили, движещи се пред и зад тях, които са променяли своите места периодично. Така са следили за служители на реда по набелязания предварително маршрут. Наемани са хора от различни населени места, пред които е трябвало да минават превозните средства с чужди граждани. Те е трябвало да сигнализират, ако забележат полицейски служители. Цялата комуникация се е извършвала в реално време.
Пир обиска  в дома на  жената са открити  мобилни телефони, сим карти на различни телефонни оператори и от различни балкански държави, два пистолета, както и суми в различни валути.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    No
    NoAnony
    18 -2
    18:03, 23 дек 2021
    Хванаха Мата Хари
  • 2
    .
    .
    11 -1
    19:01, 23 дек 2021
    Каката ли са хванали ?
  • 3
    Че
    Чернокоп
    9 -2
    21:24, 23 дек 2021
    Защо сте замазали лицата , като показаха по всички телевизии тези талибани как похапват кашкавал и как каката така наречената "подбудителка" си пие кафето и пуши дълги папироси се едно няма нищо.
    Рашков прекалява със рекламата на родната ни полиция.
  • 4
    Сл
    случаен минувач
    3 0
    12:00, 24 дек 2021
    Кака Томрис се занимава с трафик на хора от 20 години....
Последни новини