От х:

Днес в x:

Хасковската МБАЛ сред първите 20 болници в страната с четци за биометричните данни

Хасковската МБАЛ ще е сред първите 20 болници в страната, които по график трябва да въведат четците с биометрични данни при приема на пациенти и това трябва да стане от 1-ви септември.

Шефът на областната клиника д-р Георги Гелов, който в момента е в отпуск, но все пак коментира преустройството посочи, че разходът за новите устройства, които са задължителни за всички болници у нас и трябва да бъдат въведени до 20 септември навсякъде, на Хасковската ще струват над 5 000 лева.

Всяко от отделенията -18 на брой в МБАЛ Хасково ще има отделен четец.

Техническата част в самата клиника по поддръжката ще се осигури от двамата експерти от Отдела по „Електроника и информатика“.

Д-р Гелов обясни, че предстои обучение на персонала за работа по използването на устройствата.

Той се надява тогава да бъде засечено и времетраенето на вземането на пръстовия отпечатък, което всъщност ще представлява снемане на само два сегмента, на базата на които ще се ще се прави идентификационния номер на пациента.

„Ще въведем каквото трябва и както е по изискване, но мен ме притеснява времетраенето на снемането на отпечатъка, понеже всеки човек има различна сръчност. А имаме отделения които са много оборотни, като хирургия, неврология и кардиология, в които понякога приемът стига до 15 пациента наведнъж. В тези отделяния понякога минута забавяне е важна“, изрази опасения д-р Гелов за чисто технологичния аспект по приема.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Юд
    юдео масоните
    14 -5
    16:59, 11 авг 2016
    Скоро и имплантиране на чипове
  • 2
    Sa
    Sas
    15 -3
    17:47, 11 авг 2016
    Полицейщина, герберащина,глобализация - язвите на България ......
    • Не
      Незапознат
      8 0
      23:02, 11 авг 2016
      Първото и последното са световна тенденция.А що се отнася до гербарите те са плевели който се възползват от благоприятната почва и естественно се развъждат в растяща геометрична прогресия задушавайки всичко различно от себе си. Нелогично,неудачно пък и противоречащо на разума е доста често да се наричат ГЕРБЕРИ.Това цвете е символ на невинността и красотата.Подарявайки цветя ние изпращаме послание,изразяваме желание или благодарност.Тоест все положителни емоции и чувства които за тази партия са най-малкото неуместни.Може би символа трябва да им е трън.Трън който е в задника ни.
  • 3
    Ге
    Георги
    17 -2
    18:31, 11 авг 2016
    А ако ви кажат да убивате и родителите си и това ли ще правите овце прости? Това е безобразие! Нарушават се свободата и правата на гражданите. Аз не искам да давам отпечатъци и ще ме оставите да умра ли? Това е диктатура! Един психично болен министър е измислил някаква глупост и овцете изпълняват. Гелов ще въвежда и той нещастника, пази си мизерната службица.
    • Не
      Незапознат
      7 0
      23:10, 11 авг 2016
      ”Човек се ражда свободен,а навсякъде е в окови.”
      Жан-Жак Русо
      Аз бих допълнил(а) тази мисъл че голяма част от тях ние си ги слагаме и то без да го осъзнаваме това или поне без да се замисляме за последствията.И когато вследствие на нашето действие или бездействие изгубим това благо с което не може да се сравни никое съкровище на Земята ние надаваме рев.
      ''Свободата, Санчо, е на върха на бойното копие!''
      / Мигел де Сервантес, „Дон Кихот“/
      Ето,човек живял векове преди нас ни казва че това което го имаме за даденост всъщност трябва да се извоюва.Но ние се жертваме само за да подобрим благосъстояниетоието си.При този случай, както доста често се споменава всеки народ заслужава съдбата си.Толкова за свободата.Дали ще си дрънкаме или не каквото са си наумили ще го направят.По притиснителното е че една диагноза не може да дадат както трябва а ако успеят то минава толкова време че ако пациента не е достатъчно издръжлив може и да не я дочака.Пък както четем че и за това нововъведение ще има обучение можем само да гадаем за хаоса на каква степен ще е.
  • 4
    За
    Запознат
    14 -1
    18:33, 11 авг 2016
    Отново гербаджий мръсни, лакоми и алчни, както санират панелките и грабят народната пара , така се договориха и за въвеждането на пръстов отпечатък в болниците с цел отново ограбване на българския народ. Докога ще търпите български данъкоплатци да ви щавят неграмотни и безсрамни измислени гербаджийски копелета ?
  • 5
    Оо
    ооооооооооооо
    9 0
    20:51, 11 авг 2016
    Може ли да ми кажете, ако съм припаднал, в безсъзнание, КАК ще си дам отпечатъка!!!???? Ще ми резнете пръста или ще дотласкате ,,устройството,, до входа???!!!Това е поредната лудост за усвояване на средства!
  • 6
    Въ
    ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК
    7 -2
    21:30, 11 авг 2016
    Г-н директор
    в момента по-спешният проблем е кадровия в неврологичното отделение. кога ще се реши?
    няма лекари.ако трябва внесете от другаде.некадърни,незнаещи и груби към пациенти.
  • 7
    Ни
    Никодимчо
    9 -1
    07:33, 12 авг 2016
    Еманация на полицейщината и овчедушието! Дори и световни диктатори не си позволиха такова целокупно събиране на отпечатъци от населението.
  • 8
    Ал
    Алооо
    1 0
    00:58, 13 авг 2016
    Тия хора са полудяли вече, как ще давате биометрочни данни?
    Нали европейци бяхте? Няма да вложат тези пари за друго, но да крадат самоличността на народа могат! Къде го има това ???
Последни новини