От х:

Днес в x:

Иво Конгалов най-атрактивен футболист на Фен Купата

    Хасковлията Иво Конгалов беше определн за най-атрактивен футболист в най-големия турнир за любители Фен Купа 2016 на регионално ниво. Играчът, който е общински съветник и треньор на ФК „Слънце”, бе един от състезателите на местния тим „Уефалона”, който спори за победа в областния кръг. Отборът се размина на косъм от победата, след като загуби драматично финалния мач с 1:0 от „Нетком” (Смолян). Наградата на шампиона връчи днес лично кметът на Димитрвоград Иво Димов. Той пожела успех на „Нетком“ при представянето им в националните финали и благодари на всички участници за спортсменската им игра.

    Почетното отличие „Отбор феърплей” пък заслужиха момчетата от „МК-Галакси” от Хасково, които показаха на терена, че спортсменската игра е по-важна от победата. За вратар № 1 беше определн Месут Юсуф – бранител на тима с атрактивното име „Лисиците ОФК” от Кърджали.

    Купата на регионалния първенец е квота за националните финали на Фен Купа 2016, които ще се проведат в началото на октомври в Пловдив. „Нетком” ще имат шанс да спечели голямата награда в 14-тото издание на турнира – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков. Момчетата от смолянски тим получиха специална грамота за най-резултатен отбор. Те отбелязаха общо 21 гола в 7-те си мача и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кампания на турнира „Дари гол“. Според условията на инициативата всеки гол се превръща в дарение от 1 лев. Парите ще се инвестират в подобряване на футболната инфраструктура в града на националните шампиони. В мачовете в Димитровград бяха отбелязани общо 354 гола и с това тазгодишната сметка на „Дари гол“ набъбна до 7303 лева.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини