От х:

Днес в x:

Хасково не иска кръчми в градските паркове

Почти три четвърти от гласувалите в анкетата на Haskovo.net не одобряват превръщането на градските паркове в кръчми. 573-ма читатели или 72.6 процента от гласувалите към този момент 789 души са отговорили, че не е правилно в зелените площи да се разполагат заведения. Те са предпочели отговора “Парковете и градинките са за общо ползване, за почивка и игра на децата”.

216 читатели или 27.4 процента намират това за правилно с аргумента, че някой трябва да поддържа зелените площи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ив
    иванова
    20 -7
    12:03, 6 юли 2016
    Правилно е,че като Общината не се грижи за тези паркове, грижат се собствениците на заведенията.Наистина,чисто е и е поддържано,това не са кръчми,гражданите стоят навън.Струва ми се,че въпросите са зададени малко объкрващо и не много ясно с някаква цел.Какво лошо има в това, да седнеш на кафето в парка, като искат да не са кръчми, да не сервират алкохол.Така трябваше да сформират въпросите.
  • 2
    Ил
    Илияна
    17 -3
    13:16, 6 юли 2016
    Тогава махнете всички заведения в парковете и нека да си направим сметка,колко ще струва на Общината и Нас данъкоплатците поддръжката на тези паркове,за да бъдат чисти, оборудвани с детски съоръжения,да се поддържат градинките,да се изхвърлят редовно кошчета и т.н.,поне в тези паркове,който има заведения е чисто и приятно.В квартала в който живея има такива паркове ,които са направени по европейски проекти и мога да кажа,че са в покъртително състояние.Вече всичко е изпочупено,детските кътове са посипани със слънчогледени семки,пуканки,памперси и какво ли още не и най-лошото е че хората не ги интересува.И когато направих забележка на една майка да не чопли слънчоглед пред пързалката там където децата играят,и я попитах "кой ще го почисти",тя ми отговори-"Това не е мой проблем аз си плащам данъците и Общината е длъжна да чисти".В нашата държава си мислим ,че всички са ни длъжни.
  • 3
    Гр
    Гражданка
    13 -7
    13:44, 6 юли 2016
    Във всички кръчми по парковете се сервира алкохол. Децата играят между пушещи и опиянчени хора , които им дават пример за подражание.Манталитета на хасковския "каунь" е такъв, когато има 5 лева в джоба си да седне в най-евтината кръчма и " да са углява" , пък било то и с цената на психическото и физическо здраве на децата. Виновни ли са тогава кръчмарите?
  • 4
    Пе
    петя
    11 -6
    14:04, 6 юли 2016
    То няма парк,в който да можеш да седнеш ,да си починеш на въздух-на спокойствие,без да има отстрани (на по-голямата площ от парка маси) разни пияндурници.
  • 5
    Ми
    Михайлова
    9 -5
    14:36, 6 юли 2016
    Паркът е за почивка , а не за пияндулници. Ако не консумираш от заведението ти казват ,че си нежелан. А общината събира достатъчно данъци ,за да ги поддържа /да намери начин да си събере дължимото от тези които имат да плащат / !!!
    • Не
      Незапознат
      1 -1
      21:46, 6 юли 2016
      Как си дойдахме на думата-ОБЩИНАТА.Макар и трудно по един или друг начин си събира данъците.Но не иска да ги дава за подръжка на паркове и алеи.НЕ ИСКА!! Защо да дава излишни пари за перо от бюджета си когато може да го илилиминира? Тоест други да плащат за това което е тяхно задължение.Спестените пари може да си ги раздаде във вид на някакво бонусче.Например в края на почти всяка година си раздават 13 заплата.Или пък под друг вид парични средства независимо икономическото състояние в което се намира градът ни или пък държавата.Че в парковете имало пияндурници идеца играещи покрай тях.Чудо голямо!Нали точно
      благодарение на тях се икономисват пари за лично облагодетелстване!А иначе когато им се зададе въпроса за подръжката на общинската собственност ако всичко е наред застават гордо пред камерите и използват думи с които да се самоистъкнат, че това което го правят видите ли е много трудно.Ако пък някъде се получи гаф естественно ще са виновни собственниците чиет заведение се намира там.С една дума действат като мастити капиталисти интересуващи ги само печалбата. Без да ги е грижа за всички останали.Толкова ли е трудно да се отделят по 1,2 или 3 градинари взависимост от парка или алеята от масата народ който е записан в
      Бюрото труда?Трябва някакво специално образование или пък някакъв вид
      клалификация ли за това?За какъв дявол ви е тази институция ако не може да
      я накарате да функционира ефективно или по точно казано тогава когато е
      необходимо?Или може би не ви оттърва?
  • 6
    Хи
    Химко
    8 -5
    15:11, 6 юли 2016
    Парковете са превърнати в пивници като се започни с Арката то това заведение беше с няколко маси, сега е със стотици места :Х ниска хигиена никаква поддръжка на парка и само печелбарство ! ! ! ДАНО Г-Н БЕЛИВАНО СЕ САМОСЕЗИРА И ПРЕМАХНИ ТОЗИ РАЗТЯЩ ОКТОПОД ОТ КЕНАНА !
  • 7
    Ер
    еро
    3 0
    21:20, 6 юли 2016
    и понеже е топло пие се много бира и се пикае и поливат доволно градинките!
Последни новини