От х:

Днес в x:

Миналото днес: скачане на ластик - левъл 1 и левъл 2

Изображение 1 от 5

    Над 40 деца се включиха в игрите на баба и дядо на Ямача, част от инициативата „Забавно лято“ на Младежкия център в Хасково.

    Миналия месец културната институция организира подобна инициатива, но този път бяха включени различни игри – не само игрите на баба и дядо от далечното минало, но и малко по-съвременни - от времето на мама и татко, на кака и батко.

    Днес децата имаха възможност да скачат на въже и ластик, да играят на „пускам, пускам кърпа“, замръзванка, цветя, момичета, момчета, кош бол, ръбче, скамбалови и две от най-автентичните игри - житма и миль, които се играят с дрянова пръчка. Правилата на най-старите игри разясняваше Васко Димов - ръководител на танцовите формации „Южняче“ и „Южняци“. За всяка игра имаше отделен ръководител. Неотлъчно с децата играеше и директорката на Младежкия център Жанета Матанова. Много от хлапетата пък използваха характерните изрази от съвременността, наричайки различните нива на игрите „левъл 1“ и „левъл 2“.

    Заниманията на „Забавно лято с Младежки център“ продължават до 15 юли, когато ще приключат с плажна фиеста на басейн „Фантазия“.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини