От х:

Днес в x:

Засилен кърджалиец отнесе Опел на ляв завой на Раковски

    Кърджалийски Форд Фокус и лек автомобил Опел комби катастрофираха на кръстовището на бул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Дунав“ в Хасково.

    „Тръгнах да завивам наляво на зелен светофар, но в този момент ме удари Форда, чийто шофьор караше с висока скорост“, обясни нашенецът Лъчезар Петров, който идвал откъм Димитровград. При инцидента е пострадала пътничка от кърджалийското возило, която бе откарана с линейка в хасковската болница. Тя е разбила с глава предното стъкло на колата, тъй като е пътувала без предпазен колан.

    Заради катастрофата движението по бул. „Раковски“ бе временно затруднено. Кой е виновният водач, ще преценят полицаите, които бяха на мястото на инцидента.

    Това е поредният инцидент на това кръстовище. Преди две години там имаше два смъртни случая за два дни. Тогава от община Хасково възнамеряваха да сложат легнали полицаи, но и до днес развитие по случая няма.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (25)

    • 1
      Ni
      NIKO
      26 -1
      12:52, 17 юни 2016
      Дали другите карат бързо,или не задължение на завиващият наляво е да осигури предимство и безопасно преминаване.Останалото са глупости.Няма нужда от легнали полицаи.Трябват ни работещи полицаи по улиците и кръстовищата.
    • 2
      Xm
      xm
      34 -2
      13:05, 17 юни 2016
      Каква е тая "Раковска"? Булевардът е кръстен на Георги С. Раковски, не на майка му. Ей, ама научете ги тия работи вече :)))) Хасковска му работа :)))
      • Xm
        xm
        6 -3
        14:38, 17 юни 2016
        Благодаря, че си редактирахте заглавието.
      • Не
        не са редактирали
        6 -1
        16:20, 17 юни 2016
        Колко да са редактирали, щом липсват кавичките?! Излиза, че Г. С. Раковски - революцинерът, си има завой! Вероятно и "журналистката" има завой.
      • Не
        не са редактирали
        2 0
        16:21, 17 юни 2016
        * революционерът
      • As
        asd123
        4 -6
        19:33, 17 юни 2016
        Ех, ти коментар #2 откъде си бе надут компенсатор, че да вкарваш надменно "Хасковска работа"? Да не си от града-тоалетна София? Ако си хасковлия, вземи да отпуснеш сфинктера.

        Точно "Раковска" си е Хасковска работа, защото всеки знае какво се има предвид като се каже 'Раковска' а именно улица "Раковска", по-лесно се изговаря от улица "Раковски", и хората имат едно чудесно качество да оптимизират усилията си, съответно някои думи се изменят, променят а особено тази улица която присъства може би най-често в разговорите на хасковлии. Или просто така сме свикнали, знам ли, не съм се замислял от много години, тея неща си вървят на автоматик в града и никой не ги мисли.

        Боли ли ме дали е по учебник или не, сайта се посещава от 95+% хасковлии. Никой не казва улица "Раковски" в Хасково, просто цял живот не съм го чувал. Много официозно ги искате нещата, и за къв? На хасковлии ще им звучи малко необикновенно ако почнат да пишат "Раковски".

        Все едно по другите градове и държави нямат псевдоними за основни пътища или места в града на които се срещат хората и всеки се сеща първо за псевдонима на улицата, даже много не знаят как се казва реално.

        Такива педанти и сковани дървета ако се върви по вашата свирка "Раковска" ще стане "Георги С. Раковски революционера" в заглавията, а "пред часовника" трябнва да се изписва "Площад Общински 1" за което малко хора ще се сетят веднага къде точно е.

        И ако си такъв вече нали, морализиращ едва ли не набиваш вина как историческата памет на Раковски е засегната заради тая грешка, и не се уважава заради липсата на кавички и защото му съкращаваме името, ами ти написа "революцинерът" вместо "революционерът", сега трябва да се обесиш, какво неуважение е това да му объркаш историческата титла?

        Ей за това такива като вас рядко стават за журналисти и автори, ами им се плаща да редактират работата на хората които могат да пишат.
      • Се
        СЕЛЕНЖЕР
        10 0
        20:03, 17 юни 2016
        Така е разговорната реч на хасковлии и това няма спор,но ако искаме да сме точни това не е улица,а булевард...а булевард е от мъжки род и вече звучи точно:булевард-г.с. Раковски...относно катастрофиралите на това кръстовището никой не им е виновен...там има прекрасен светофар и който е шофьор няма проблем,а който е гей никой не може да му помогне освен нашето магаре,което не е скопено...
      • Не
        не са редактирали
        8 -1
        20:11, 17 юни 2016
        Не е важно как е в разговорите на хасковлии. Все пак това е информационен сайт, не махленска сбирка. Точно от медиите зависи да се запази езикът ни. А пропуснатата буква / и после добавена/ не е объркана историческа титла. Точно добавянето показва, че пишещият чете и умее да се коригира. Какво ли ще да е това пък "историческа титла"?!
      • As
        asd123
        2 -2
        21:44, 17 юни 2016
        С цел достъпност на информацията и бързо възприемане, си е доста важно как нещо е общоизвестно, и не винаги как е по книгите. Това не значи преиначаване на реални думи, не си в битка за чистотата на Българския език, става въпрос за общоизвестно наименования на булевард в града, двете нямат общо, просто няма кво да кажеш друго.

        Нормално е периодично разговорния език даже да замества официалния език, и така е по-добре. Още щяхме да пишем с Ъ-та на края на всяка дума.

        И тъй като медиите зависят от читателите, които използват в повечето си разговори разговорна реч, и ако както казваш от медиите зависи дали българския език ще се промени или не.. ами виждаш ли кой е автора и най-големият авторитет на българския език - българския народ и разговорната му реч, това което ти преиначи на "махленска сбирка".
    • 3
      Ba
      batvasko70
      7 -5
      13:27, 17 юни 2016
      кърджалиеца не знам дали е бил засилен ама преди време в турция е бил много обиден
    • 4
      11
      1111
      17 -5
      14:00, 17 юни 2016
      Тези с буквичката -К- трябва да ги спират от движение.Напоследък само с тази регистрация се движат с бясна скорост из града.
    • 5
      АС
      а сега
      12 -4
      14:05, 17 юни 2016
      Иве, а кога ще започнете да пишите на всички хора имената? Или това, че са от Кърджали и вероятно турци, на тях имената не е редно да ги пишите?
    • 6
      Ку
      Кубрат
      15 -4
      15:04, 17 юни 2016
      Е не се научиха тия от Кърджали като идват в Хасково да си оставят колите в началото на града и да ползват градския транспорт, че иначе само катастрофи правят, не им увират тъпите, прости, криви глави.
    • 7
      Ив
      ИВАН
      8 -1
      15:14, 17 юни 2016
      Още малко да почакат от общината за легналите полицаи.Сигурно някой друг от друга община ще дойде да им ги постави.А колкото повече чакат,толкова повече катастрофи ще има и не само с ранени.Защото този булевард е "законна"писта за селяндури с мощни мотори и автомобили с пърдящи гърнета.Докога ще спят в общината и полицията?Поне патрули на КАТ да има,а и това липсва.Развитие чакайте,като пострада някой от общината или негов близък.Вярвайте ми, на секундата ще има решение на проблема!
    • 8
      Съ
      Съгласен
      11 -1
      15:21, 17 юни 2016
      Тези с буква " К " са непредсказуеми :@
    • 9
      Ма
      Марин
      9 -4
      16:17, 17 юни 2016
      Вярно, задължен е да даде предимство. Но как да прецениш, че човекът отсреща кара с 80-100 и ще те засече след секунда. Знам, че тука са останали само селяни. Но драги аскулии, запумниете идно! В насиелено место се кара с 50(пиедесе), като прайж завой даваж мигач и на пишиходна патиека(това съз зебрите) сие спира.
    • 10
      Г-
      Г-н Генчев
      5 -2
      19:12, 17 юни 2016
      Абе гледам тука този който е с буква "К" е непредсказуем....Ако ще и с цялата азбука да е, щом шофьора е некомпетентен какво повече. Относно това, че на някой кръстовището им е криво...не кръстовището кара шофьорите да карат с 100 км. и да не спазват правилата за движение. Някой предлагат да се сложи легнал полицай. Да ама не... много улици из Хасково имат легнал полицай ама пак "хвърчат" с колите. Така, че проблемът не е в това да се сложи/направи нещо, а бъдещите (и сегашни шофьори разбира се) да научат правилата за движение.
    • 11
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      11 -2
      20:18, 17 юни 2016
      Каквото и колкото да говорите проблема е там,че между пачунгер и човек има няколко века разлика...грубо шест века или 600 години...те живеят според ислямския календар в 1406 година и всички сте наясно ако един средновековен жител се качи на съвременен автомобил,какво може да се очаква от него...
    • 12
      Се
      сейхан с.мост
      0 0
      22:05, 17 юни 2016
      жжжжжжжжжжжжж
    • 13
      На
      наблюдател
      2 0
      22:11, 17 юни 2016
      Много ви са бавни фотографите! Има едно студио в Хасково, което e пристигнало преди линейка и полиция и е заснело всичко в първите минути след катастрофата. И понеже не e възможно тука да се пусни определен линк , и за да видите кадри от извора напишете в търсачката за фейсбук -
      . Бул. Георги С. Раковски . - за да видите нещо в повече.
      Кога ще може тука да се пуска директен линк към нещо си ???
    • 14
      Се
      сейхан с.мост
      0 -9
      23:11, 17 юни 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Zd
        zdf
        6 0
        07:12, 18 юни 2016
        Необразовани викаш...
    • 15
      Оч
      очевидец
      1 -1
      12:40, 18 юни 2016
      Виновен е хасковлията, мина на червено.
      • Hm
        HM
        0 0
        11:55, 19 юни 2016
        Хасковлия от Ку* Чушмя
    • 16
      A
      a
      0 0
      11:01, 20 юни 2016
      виновен е опела,отнел е предимство .то и затова му написаха акт...а да ви изглежда ударът да е със 100 км?ако беше с такава скорост,щеше да стане на парчета изгнилата астра..
    Последни новини