От х:

Днес в x:

12 °C

Откриват горещ телефон за безобразията на ВиК-Хасково

Горещ телефон, на който гражданите могат да сигнализират за безобразията на ВиК, ще бъде открит до дни, обеща днес шефът на хасковската федерация на потребителите Емил Георгиев. На пресконференцията в БТА присъства и шефът на националната организация Павел Кърлев. Той съобщи, че следващата сряда ще имат среща на високо ниво, на която ще се обсъжда въпросът с финансирането на пречиствателна станция на яз. "Тракиец".

Припомняме, че заместник министърът на регионалното развитие Димчо Михалевски на няколко пъти обеща в Хасково процедурите да стартират "до дни". Нищо обаче не се случи. По-късно шефът му – министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов обяви, че не са предвидени пари за пречиствателна на "Тракиец".

Между 4 и 5 милиона лева ще струва изграждането на съоръжението, сметнали експерти на федерацията.

По въпроса за спирането на водата на изрядни абонати заради съседи-борчлии, Павел Кърлев каза, че това е недопустимо и представлява нарушение на два члена от Наказателния кодекс – 143 и 232. Емил Георгиев пък заяви, че днес има среща със шефа на ВиК Хасково Атанас Бързев, на която щял да постави въпроса за своеволното и незаконно спиране на водата на изрядни абонати. Той допълни, че до дни ще открият и горещ телефон, на който граждани могат да сигнализират за безобразията на ВиК Хасково. Номерът ще бъде съобщен допълнително. Haskovo.net се наема да припомни обещанието на Георгиев, ако случайно забрави.

Преди седмица заради двама с дългове към водното дружество бе спряна водата на цял блок с 12 апартамента на ул. "Булаир" в Хасково. Преди няколко месеца без вода бе оставена улица – пресечка на "Кърджалийска", а в началото на годината – цял квартал - "Орфей-2".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини