От х:

Днес в x:

Откриват горещ телефон за безобразията на ВиК-Хасково

Горещ телефон, на който гражданите могат да сигнализират за безобразията на ВиК, ще бъде открит до дни, обеща днес шефът на хасковската федерация на потребителите Емил Георгиев. На пресконференцията в БТА присъства и шефът на националната организация Павел Кърлев. Той съобщи, че следващата сряда ще имат среща на високо ниво, на която ще се обсъжда въпросът с финансирането на пречиствателна станция на яз. "Тракиец".

Припомняме, че заместник министърът на регионалното развитие Димчо Михалевски на няколко пъти обеща в Хасково процедурите да стартират "до дни". Нищо обаче не се случи. По-късно шефът му – министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов обяви, че не са предвидени пари за пречиствателна на "Тракиец".

Между 4 и 5 милиона лева ще струва изграждането на съоръжението, сметнали експерти на федерацията.

По въпроса за спирането на водата на изрядни абонати заради съседи-борчлии, Павел Кърлев каза, че това е недопустимо и представлява нарушение на два члена от Наказателния кодекс – 143 и 232. Емил Георгиев пък заяви, че днес има среща със шефа на ВиК Хасково Атанас Бързев, на която щял да постави въпроса за своеволното и незаконно спиране на водата на изрядни абонати. Той допълни, че до дни ще открият и горещ телефон, на който граждани могат да сигнализират за безобразията на ВиК Хасково. Номерът ще бъде съобщен допълнително. Haskovo.net се наема да припомни обещанието на Георгиев, ако случайно забрави.

Преди седмица заради двама с дългове към водното дружество бе спряна водата на цял блок с 12 апартамента на ул. "Булаир" в Хасково. Преди няколко месеца без вода бе оставена улица – пресечка на "Кърджалийска", а в началото на годината – цял квартал - "Орфей-2".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини