От х:

Днес в x:

Слагат такси на игрищата на “Дунав”. Продават жандармерията. Преглед на печата – 17 октомври

"Хасковска Марица" съобщава днес, че двадесет и четири лева за час ще бъде таксата за ползването на футболното игрище в новия спортен комплекс до ул. "Дунав", ако ОбС приеме предложението на кмета Георги Иванов. В челния материал пише още, че се предлага таксата за останалите терени да е 10 лв. на час, а за ученици ползването на футболното игрище да е 12 лв.

Ексмитничар топи свиленградчани за наркоафери, акцентира над главата си днешния брой на "Хасковска Марица". Поводът са изявления на бившия служител на свиленградската митница Любомир Терзиев, че каналите през границата продължават да действат, а техни собственици са едни и същи. Той топи и шефа на националната агенция Христо Кулишев, че не искал изобщо да слуша за такива неща. Към дописката е дадено и мнението на самия Кулишев, който казва, че не желае да се занимава изобщо с такива като Терзиев.

Плащат на работодатели за работници отдалече, четем още в броя. Държавата ще плаща на фирми по 100 лева за служител от друго населено място, предвиждат промените в националния план по заетостта.

Мъжът с гангрена бил братовчед на Роко, информира още изданието. Става дума за случая, за който писа вчера вестникът – болен нощува в колата си пред музея, защото няма пари за лечение. Репортери открили бащата, който казва, че синът му се отказал от него и сам напуснал дома му в Бели пласт.

Баните вземат 1 млн. лв.по европрограми за училището, акцентира изданието. Безвъзмездната помощ е по оперативна програма за ОУ "Проф. Асен Златаров" в селото.

Бехаберие прогонва приюта от Узунджово във Варна, четем на страницата "Общество". Поради бюрократични спънки Донка и Теню Тоневи се отказали да разширяват комплекса, местят го в морската столица. Оттам е и основният спонсор на сиропиталището, името на когото те пазеха в тайна.

Шведи искат Милена Налбантова, съобщава на 16 страница изданието. Ръководителката на "Рона" получила предложение да създаде школи по модерен балет в Халмстад и Хайзенберг. Тя отказва.

Продават жандармерията, съобщава в заглавие над главата си днешният брой на "Новинар юг". Предложението за обявяване на търга ще се обсъжда на сесията на ОбС-Хасково. Началната цена е 447 240 лв.

Галактион с литургия за 70 г. "Св. Иван Рилски", информира изданието. Старозагорският митрополит ще отслужи тържествената литургия в неделя в Харманли.

Провериха 170 обекта, няма опасно сухо мляко, съобщава още на страницата изданието. Никъде в областта не е открито опасното китайско мляко.

Оборудват ГКПП с мощен генератор, четем още в броя. Капитан Андреево ще разполага с дизелов агрегат при авария в захранването, допълва вестникът.

Вадят данъчни оценки за два часа, акцентира изданието на 4 страница. Предложение в този смисъл внася в ОбС кметът на Хасково. Услугата ще струва 40 лева.

Държавата дължи стотици хиляди на 3 общини, четем още на страницата. Информацията е от шефката на СБУ Янка Такева, а парите са от неиздължените суми за образование.

Сведоха Димитровград до един "Пайнер", казва в интервю за вестника журналистът Димитър Беремски, който закръгля 80 години на 8 ноември.

Френски шампион дири партньорка в Хасково, информира още изданието на 12 страница. Пиер Алекзандър пратил мейл до местния клуб "Гранд". Нашите обаче първо искат да го видят на видео, за да преценят дали е от ранга на местните танцьорки.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини