От х:

Днес в x:

Змии превзеха църква. Бунт в Харманли срещу балите. Преглед на печата – 9 октомври

Змии превзеха църква, Гражданска защита с вързани ръце, съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Пълзящите твари се приютили в храма на свиленградско село, изданието не уточнява кое. Спасителите от Гражданска защита пък не разполагали с индийски факири, за да ги махнат оттам. От друга страна – пълзящите гадини вероятно са защитен вид и ако бъдат преместени, може да последва глоба до 5 бона.
Цайтнот.

Военните запалиха 1000 дка, информира още на първа страница изданието. Пламъците лумнали край полигона на Корен, но този път униформените участвали в гасенето.

Цонев се дърпа за "Кроношпан", акцентира още вестникът. Военният министър удължил с измислени срокове и търгове стъпването на фирмата в хасковско. Тя възнамеряваше да построи фабрика за дървени плоскости в района.

Вдигат с паяк колата на бременна майка, акцентира на криминалната си страница изданието. Опелът бил спрян пред Енергото, където Марина Вълева плащала тока. Написали й фактура за 27 лева, но не й съставили акт.

Калпави капачки ни оставят без зимнина, четем още в броя. За проблема сигнализирали продавачи. При високите цени на зеленчука тази есен зимнината се превръща в занимание за свободното време, при това – скъпо. Капачките са последния дерт.

"Левски" бие съдията, регионът взе 5 точки, отбелязва на спортната страница изданието. Става дума за мача в Карлово, където отборът на Стамболово постигна равенство 1:1.
Карловските футболисти посритали малко рефера. Голяма работа. Да си опичат акъла. Те всичките са за бой, ако става въпрос.


Бунт в Харманли срещу балите, акцентира в заглавие над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Недоволството на местните е заради намерението на кмета Михаил Лисков да приеме на сметището край града софийския боклук. Вчера той призна пред медиите, че са водени разговори на тази тема. Но уточнява, че това може да стане при определени условия – пари за пътища и дял в издръжката на сметището. Харманлийци обаче се притесняват, че колкото и пари да дойдат, кметът ще ги похарчи набързо и след 5 години ще ги сполети подобна на столичната криза.

МО вади на търг 1000 дка край Узунджово, е друг акцент от първа страница на "Хасковска Марица". Според изданието до дни военното министерство ще обяви търг за земята, а в наддаването ще участва и бургаското дружество "Кроношпан България", което възнамерява да построи фабрика за дървени плоскости.

До 50% скача данък сгради при два промила в Хасково, отбелязва още вестникът, но уточнява, че в крайна сметка ОбС ще решава колко ще се плаща.

Пускат новите линейки в понеделник, четем още в броя. Реанимобилите са с климатик и модерно оборудване.

Случайни хора на ръководни места в митницата, пише още на страниците на "Хасковска Марица". Заглавието е цитат от интервю с уволнения дисциплинарно шеф на свиленградската митница Стефан Марашев. Той ще обжалва в съда уволнението, става ясно от думите му.

Григор срещу Федерер на турнир в Базел, четем на спортната страница в броя. Това е хипотеза обаче, става ясно в текста.

Не избивам сексуални комплекси с книгата си, казва в интервю за вестника Стефан Цирков. Репортерката очевидно се е забавлявала доста с противоречащите си отговори на актьора.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини