От х:

Днес в x:

Райна Йовчева се отчете и почерпи

Отчет за третата година от управлението си като управител на област Хасково направи днес пред журналисти Райна Йовчева. От администрацията предоставиха на репортерите и специална брошура, в която са описани дейностите по отделни показатели.

След съкращенията в администрацията в цялата страна, на щат към областната управа са 35 души, трима са били съкратени. Бюджетът за 2008 г. е 950 722 лева. От финасовата справка става ясно още, че за изборите за евродепутати са били похарчени 241 114 лв, а за местния вот миналата година – 395 913 лв.

Райна Йовчева посочи като акцент през последната си година като губернатор придобиването на сграда за държавните структури в областта. В нея освен областната администрация се помещават още регионалният инспекторат по образование, социалната служба, инспекцията по труда. Сградата впрочем все още не е изплатена на общината.

Въпросът с отстъпването на военните имоти в града от държавата на общината е все още висящ, призна Йовчева. По думите й преди около месец министерството на отбраната е провело търг за някои от тях, но не се явили купувачи.

Все още е слаба връзката между отделните институции, смята областният управител. Понякога се губят писма, докато изминат двайсетината метра от една служба до друга, каза тя.



След деловата част Райна Йовчева покани журналистите на обяд в ресторанта на комплекс "Фантазия" (на втората снимка).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини